Ismét lefoglalás

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány feljelentése alapján.

Az eljárás során több szerverből álló, rejtett internetes hálózati rendszert találtak és foglaltak le a gazdaságvédelmi nyomozók. Az elkövetők a szerverek segítségével 18 terabyte -18432 gigabyte- mennyiségű szerzői joggal védett tartalmat osztottak meg az Interneten illegálisan, bankszámlára történő befizetés ellenében. A kár több tízmillió forintra becsülhető. Az elkövetők pénzügyi és technikai vonalon összehangoltan mozgatták a warez szolgáltatást.

Az elkövetői csoport egyik tagját a Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Képek:

angyal_szerver

angyal_szerver_2

(via police.hu)

This entry was posted in Razzia. Bookmark the permalink.

102 Responses to Ismét lefoglalás

 1. Chamea says:

  Itt tömeges mennyiségben vannak fenn ilyen anyagok. Ne fognak minden egyes műhöz postai ajánlott levelet küldeni. Az előadók meg nyavajognak, mint egy fürdoskurva.

 2. Robotkutya says:

  Szépen oltjátok itt egymást :)
  Nem sok hozzáfűzni valóm van. De 1 kérdés(?) továbbra is fennáll.
  A tisztelt előadók ha minőségibb terméket gyártanának vagy olcsóbban adnák amit produkáltak sokkal többen megvennék. Számításba vehetnék hogy a fizetés 5-10%-át nem lehet erre fordítani mert a többi 80% kell a megélhetésre, számlákra….egyre több az adó meg minden mert ezzel is növelik a válságot a tisztelt hozzáértő politilkusaink de ebbe ne menjünk most bele.
  Ha jó a műsor van sok boldog néző, ha nem jó akkor kevesebb van de azok is ha lehet ingyen egyszeri alkalomra.
  Gondolok én most a filmekre(is), manapság már szinte csak 1x(se) használatos tescos filmeket csinálnak. A hatalmas zenei mennyiség szintúgy. Ha jó a zene akkor elmegyek a koncertre, pl Ákoséra vagy Scooter-re de az ilyen mulatós meg zeneszerkesztővel készített izék, mixek ami nem más mint mások zenéi egymás után téve na azok nem igazán hatnak meg. Az élő tömegből élnek az igazi előadók mint pl Omega, Ákos meg hasonló nagy nevek, nem a cd/dvd eladásokból, az csak egy mellékes bevételi forrás nekik. Meg lehet saccolni hogy mennyit kaszált a Queen a legutóbbi koncerten. 15k a jegy x 15000 ember….és nem csak itt koncerteztek hanem a világ körül… A rögzített tartalom másolható de az élő koncert élménye utánozhatatlan :)
  Érdekes dolog az is hogy a rádiót hallgatni ingyenes, ha közvetíteni akarnám hangszórón pedig már keményen perkálni kell érte…..de kinek? Mert nem hinném hogy a zenészeknek megy…. mert nem tudni milyen zene megy aznap a rádióban, ha meg régi zene akkor kinek adnák a pénzt?
  De ha mégis betiltanák a másolást és mindenki rádiót hallgatna mint régen amikor nem volt más akkor miből élnének meg he? :)
  Szóval ez az egész zsebvédő bagázs nem ér semmit. Ha valóban a másolás ellen küzdenének akkor már régen kilőtték volna az összes letöltőoldalt. Nem telik sok időbe összeguglizni őket. De tudja mindenki hogy nem ez a céljuk. Valószínűleg ők is bennevannak.
  Vajon miért van az hogy 15 évvel ezelőtt vettem a kazettákat(gyárit), van vagy 30 a fiókban még….mert akkor még volt színvonal. És nem utolsó sorban keret rá.
  Egyenlőre ennyit, ezen rágódjatok.

Comments are closed.