Month március 2010

Drasztikus műsoros CD árcsökkentés

Az Ipon.hu-n olvasható, hogy a Universal kiadó árcsökkenést jelentett be, ami majdnem az egész kínálatára vonatkozik.  A lépés pontos okáról nincs információ, de nyilván a megváltozott fogyasztói szokások és a válság is hatással volt a kiadóra a döntés meghozatala során.

Kína több BitTorrent oldalt is blokkol

A nagy kínai tűzfalról már mindenki hallott. Ami az ország vezetőinek nem tetszik, azt egyszerűen elzárják a felhasználók elől. Ezt most a kanadai BitTorrent óriás, az IsoHunt tapasztalta meg, akinek a Kínából származó forgalma 90 százaléknál is nagyobbat esett.

Legális a fájlmegosztás Spanyolországban

Spanyolország továbbra is a fájlcserélők mellett áll. Mondjuk ezt azért, mert egy barcelonai bíróság elutasította egy torrentoldal bezárását, sőt az adminisztrátor tevékenységét sem találta büntethetőnek. Európa láthatóan tele van kontrasztos döntésekkel.

Hazai tracker felmérés – március

Elkészült a márciusi, magyar trackereket összegző lista, ahogy mindig, most is NetCigány gyűjtése nyomán.

Görögország vezető BitTorrent oldalát záratták be

A görög rendőrség egy jelenleg is perben álló oldalt bezáratott. A Gamato.info oldal indexelő és tracker oldal is volt, amelyet azzal vádolnak, hogy nagy mennyiségű jogvédelem alatt álló tartalomhoz nyújtott hozzáférési segítséget.

ReScene – Scene release újraépítő

Gyakori téma a torrentoldalak működése során, hogy rarozva, vagy kibontva kerüljenek fel a filmek. Mindkét oldalnak vannak hívei, és mindkét oldalnak vannak előnyei.  A két út közé ver hidat a ReScene, amivel már kicsomagolt scene release-t tudunk visszaállítani “gyári” állapotra.

« Older posts

© 2024 Asva.info — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑