Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre hazánkban a nemzetközileg elismert BSides IT-biztonsági konferencia 2024. május 23-án a budapesti Lurdy Rendezvényközpontban, ahová 16 előadó érkezik 8 különböző országból, izgalmas témákkal. Jegyek már kaphatók az eseményre.

Az idei BSides Budapest konferencia összesen 10 érdekes előadással és 4 nagyobb lélegzetvételű workshoppal várja az érdeklődőket egy teljes napon át. A magyar IT-szakemberek mellett érkeznek előadók Spanyolországból, Izraelből, Egyesült Államokból, Németországból, Görögországból és Horvátországból, de képviselteti magát a szegedi és a budapesti Hackerspace csapata is, így igazán színes, izgalmas program várható.

A BSidesBUD2024 konferencián szó lesz többek között az idén januárban linuxokat érintő heap overflowról, scam smart contractról, EDR megoldásokról, powershell exploitokról, digitális szülőségről és annak veszélyeiről, malwarek nyomokkövetéséről, bűnözők elfogása arcfelismerés segítségével és hogy hogyan legyünk tartomány adminok 60 másodperc alatt.

A minőségre garancia, hogy az eseményt a 21 éve működő, világszerte elismert Hacktivity IT-biztonsági konferencia csapata szervezi.

A rendezvény a nemzetközi BSides konferenciák licenszét használja (csak a tavalyi évben több mint ötven konferenciát szerveztek világszerte BSides márkanév alatt), ezért nagy presztízzsel bír az kiberbiztonsági szférában.

A BSidesBUD2024 nem csak azokat az IT-szakembereket várja, akik szeretnének kapcsolatokat építeni, tapasztalatot cserélni hasonló érdeklődésű és szaktudású emberekkel, hanem azokat az IT-szakos hallgatókat is, akik érdeklődnek az kiberbiztonság iránt és belekóstolnának a témába, esetleg később ebben a szakmában kívánnak elhelyezkedni. A rendezvény remek lehetőség, hogy képbe kerüljünk az IT-biztonság legújabb trendjeivel és a workshop-ok révén mélyebben megismerkedjünk olyan témákkal, amelyekkel egyébként csak drága kurzusokon való részvétellel lenne lehetőségünk.

A szervezők fontosnak tartják a kiberbiztonsági szakma és a téma iránt érdeklődő közösség támogatását is, ezért létrehoztak egy úgynevezett Hackademy ösztöndíjprogramot, ami a Hacktivity konferenciák esetében már több éve nagy sikerrel működik. Ennek értelmében 2019-től kezdve minden évben több, mint félmillió forint értékben belépőjegyeket ajánlanak fel a hazai felsőoktatási intézmények tehetséges hallgatói és előadói számára az éves BSidesBUD konferenciára. A jegyekhez az erre a célra létrehozott HACKADEMY partnerprogramhoz való csatlakozáson keresztül lehet hozzájutni. A program összesen 100 darab jegyet bocsájt a partnerek rendelkezésére (40 jegy az oktatók részére, 60 diákjegy). A HACKADEMY partnerprogramhoz bármely olyan magyar felsőoktatási intézmény csatlakozhat, amelynek van IT irányú képzése. Jelentkezni az [email protected] e-mail címen lehet.

A BSidesBUD2024-ről bővebb információ a https://2024.bsidesbud.com/ weboldalon érhető el, a jegyeket pedig a következő linken lehet megvásárolni: https://tickets.hacktivity.com/en/

A 18 év alatti látogatók személyi igazolvány bemutatásával ingyen vehetnek részt a konferencián.