Month október 2009

IPV6 a Magyar Telekom vonalain

Az Externet után a Magyar Telekom a második magyar internetszolgáltató, aki a lakossági ügyfeleknek biztosít Ipv6 címeket. Az index.hu cikke szerint a cég ez év november 2-án indítja el a nyilvános ipv6 technológia tesztelését.

Legalizálná az LMP a fájlcserét

A fájlcserélők hangján szólal meg az LMP. A kalozpart.org oldalon csupa olyan dolgot ír, ami megdobbantja a hétköznapi torrentező szívét is. A probléma csupán ezzel az, hogy nem elég beszélni ezekről, hanem tenni is kell az ügy érdekében.

Jogsértő a letöltéskorlátozás, csak nem érünk vele semmit

Az Index egy hosszabb cikkben adja hírül, hogy jogsértő korlátozni a felhasználók internet-előfizetését, és az “extrém használat” nem minősülhet szerződésszegésnek. Az Nemzeti Hírközlési Hatóság kiemelten vizsgálja mind a mobil, mind a hagyományos internetszolgáltatókat. Csoda persze nincs.

Angliában engedékenyebbek a kalózokkal

Most szerencsésebb helyzetben vannak az angol internet felhasználók / letöltők. A szigetországi illetékes miniszter ugyanis kifejtette, hogy csak érvényes bírósági végzés esetén függesztik fel a felhasználók szolgáltatását.

Netezni tudni kell?

A minap hallottam a buszon, ahogy egy 70 és a halál közötti korú bácsi mondja a hasonlóan “fiatal havernak”, hogy “Ezt az internet dolgot meg gondold meg, nagyon kényelmes. Csak beírod a keresőbe, ami érdekel, és egy csomó mindent megtalál”…. Continue Reading →

Még egy kis haladék a Pirate Bay-nek

A Pirate Bay krónikája tényleg lassan már akkora, hogy megérné kiadni könyvben. A világ legnagyobb trackerének eladása zátonyra futott, azóta már számtalanszor megpróbálták elvágni az internettől, de soha nem sikerült tartós sikert elérni. Az idei, botrányosnak is nevezhető per másodfokú… Continue Reading →

« Older posts

© 2024 Asva.info — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑