Történtünk:
Az asva.info p2p blog, vagy régi nevén “torrent razzia blog” egészen pontosan 2007. november 8-án, este 6-7 óra körül alakult meg, bxh és sct közreműködésével. Ekkor kaptuk meg az első információt arról, hogy szerverlefoglalások történtek, és hogy komoly oldalak is buktak. Azért, hogy az embereket minél jobban, és gyorsabban tudjuk tájékoztatni, és hogy a sok téves információt megcáfoljuk, elhatároztunk, hogy elindítjuk a weboldalt. (A domain ekkor már rendelkezésünkre állt, NEM az esemény miatt lett regisztrálva.)

Az első percekben, órákban csak IRC-n tettük közzé a weboldal elérhetőségét, aztán szép lassan az oldal híre terjedni kezdett. Este kilenc – tíz tájában már megjelent az első hivatalos hír a webisztán részéről is, és a mi oldalunkat is egyre többen nézték.

Több napon át szinte óránként jöttek a képek (lolcatek és társaik), emailek hozzánk, és akkor határoztuk el, hogy tovább kell vinni az oldalt, van értelme a dolognak. Így a következő héten szakítottunk a spártai külsővel és elindult a Asva.info blog. Az elsőnek kiválasztott design kereken egy évig volt használatban, kisebb-nagyobb változtatásokkal.

asvainfo_first

Az Asva.info korai megjelenése

Az oldal több szerveren is volt eddigi rövid élete során, de ingyenes szolgáltatónál soha. Célunk az volt, hogy az oldal mindig maradjon független. Persze problémáink is akadtak, a régi kisebb teljesítményű gép nem bírta a terhelést, és többször is megadta magát rajta az apache. Később ez a szerver teljesen el is halálozott, majd rá egy – két nappal a vadiúj gépen is széthullott a raid. Most elmondhatjuk, hogy biztos háttér van mögöttünk, két modern Core2Duo szolgálja ki a weboldalt.

Sajnos pár cikk elveszett a rossz idők alatt, amit tudtunk, megmentettünk. Így hát itt tartunk most, több mint 200 post, és 450.000 egyéni látogató.

2009-ben már átléptük a 900 cikkes határt. Az oldalt még tavaly 2008 őszén átdesignoltuk, az első születésnap alkalmából. Azóta kicsit hírportálosabb köntösben, de gyakorlatilag ugyanazzal a tartalommal működünk tovább. Bevezettünk pár új kategóriát, amelyek kicsit személyesebbek, mint a hírek. Az utóbbi időkben már hetente több mint 20 ezren keresik fel az oldalt, és bátran állíthatjuk, hogy töretlen a népszerűsége. A két alapítón felül már jó ideje kibővült a csapat, required és krix személyében.

2016-ban két újabb vendégbloggerrel bővült csapatunk, kozel és Zimbo személyében. A cikkek száma már 1500 felett jár, és szerencsére az útobbi időben nem voltak szerver gondjaink, köszönhetően a profi háttérnek, köszönet ezért a MediaArt-nak.

Hivatalos maszlag:

  • a küldött és közölt anyagok tartalmáért felelősséget nem vállalunk
  • félreértések elkerülése végett az asva.info ‘torrent razzia blog’-nak semmi köze a hasonló nevű .hu oldalhoz
  • ha a szövegek egyes részét máshol felhasználod, kérlek jelezd a forrást! (nem úgy mint egyesek..)

További tartalom:

Kapcsolat:

Utoljára frissítve: 2014. augusztus 6.

mti_hirfelhasznalo