Month május 2011

Bezárt a Xider, átregisztrálás lehetséges

Három év után bezárt a Xider oldala. Az oldalon konkrét indoklást nem közölnek a felhasználókkal a döntés okáról. Az viszont nagyon pozitív a vezetőségtől, hogy a felhasználóikat nem adják tovább harmadik félnek. Átregisztrálásra viszont nyújtanak lehetőséget.

Hacktivity 2011 CFP

Sokunk örömére idén ismét, immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Hacktivity, Kelet-közép Európa legnagyobb hackerkonferenciája. Idén is számos témában várják a szervezők az előadni kívánókat. A témák között szerepel a „szellemi tulajdonnal összefüggő kérdések” témacsoport, így reméljük most is összegyűlik… Continue Reading →

Fiatalok a fájlcseréről és a szerzői jogokról

Pont aktuális a felmérés – téma és a probléma pedig gyakorlatilag állandó -, hiszen pár napja jelent meg Bodó Balázs könyve, A szerzői jog kalózai, amelyben részletesen körüljárja a szerzői jog és a fájlcsere témaköröket. Egy országos felmérésben fiatalokat kérdeztek… Continue Reading →

Android rootolás = warezolás

Ismét bebizonyosodott, hogy a jogvédők keze messzire elér, de a legutóbbi húzásukkal újabb ellenségeket szerezhetnek. Az egyik előnye az androidos telefonoknak, hogy nyíltak, a Google és a rendszer lehetőséget ad a felhasználónak, hogy kénye kedve szerint módosítsa a telefon operációs-rendszerét.

Akadozik a Hadopi gépezete

Többször szerepelt már oldalunkon a HADOPI törvénycsomag, amelyet Franciaországban vezettek be, és a legtöbben három esély, vagy három dobásként ismerik. A lényege az, hogy akit három alkalommal illegális letöltésen kapnak, az komoly büntetést kap, sőt az internetet is megvonhatják tőle.

Véget ért a LimeWire per

Hosszú – egészen pontosan 5 éves – jogi procedúra után egyezséggel zárult a LimeWire szolgáltatást üzemeltető cég, és a lemezkiadók pere. A cég több mint 100 milliós kártérítést fizet a kiadóknak, ami nem is olyan rossz, a korábbi számokhoz képest.

« Older posts

© 2024 Asva.info — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑