Month január 2011

Megint cenzúráz a Google

Lám-lám, az óriást is térdre tudják kényszeríteni az óriás cégek, a médiabirodalmak és a jogvédők. A Google ismét jelentősen cenzúrázza a keresési rendszerét. A bittorrenthez és a one-click hosting / letöltéshez kötődő kulcsszavak kiegészítése tűnt el a keresési segédletekből.

Hazai tracker felmérés – január

Az idei év első hazai tracker felmérését olvashatjátok az alábbiakban. Ahogy megszokhattátok, az adatokat most is NetCigány gyűjtötte össze.

EVOlution – A név kötelez?

Újabb hazai torrentoldal lépett egy merészet, és rúgja fel a több éve lefektetett és jól (?) működő szabályokat. Az EVO ugyanis eltörölte a szokásos fel- és letöltés számlálást, sőt a ratio – azaz arány – is megszűnt létezni.

Jelentős hazai oldalak problémái

A baj nem jár egyedül, szokták mondani. A legfrissebb hírek és tapasztalok szerint két jelentős magyar oldal (amelyek állandó tagjai a top magyar bittorrent összesítésnek) is leállt az elmúlt pár napban. Nézzük mit lehet tudni, és mit nem.

Hazai tracker infok (Frissítve)

A hétvége második napján megpróbáljuk összeszedni a legfrissebb magyar trackereket érintő információkat.

ProArt az ELTE és a hallgatók ellen

Egy kedves olvasónk küldte el hozzánk azt a levelet, amelyet a ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért – jutatott el az ELTE vezetőihez. A levelet aztán az Informatikai Kar minden hallgatója megkapta.

« Older posts

© 2024 Asva.info — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑