A hétvége második napján megpróbáljuk összeszedni a legfrissebb magyar trackereket érintő információkat.

  • Kezdjük a legfontosabbal, jó ideje áll a PREtorians. A staff nem közölt eddig semmilyen hivatalos információt. Annyit sikerült kiderítenünk, hogy nem adatvesztés történt – tehát emiatt nem kell aggódni – inkább a külföldi szolgáltatóval vannak problémák (jogi, nem jogi ezt most nem részletezzük). Ha van friss információnk, frissíteni fogjuk a posztot.
  • Újra megy a Bit-Book, amely szintén szerver problémák miatt állt a napokban. Jó pont a staffnak, hogy ők a felhasználókat folyamatosan informálták, hogy mi a helyzet.
  • Az Insane oldalán lezárták a szabad regisztrációt és a meghívás rendszere visszaállt az eredetire. Az oldal alatt fejlesztették a szervert, így talán gyorsabb és stabilabb lesz, amelyre – szerencséjükre – szükség is van, mert a peerszámok emelkedőben vannak. A következő hónapokban több különböző fejlesztéssel készülnek a felhasználóknak.
  • A Majomparadé ismét sebesség gondokkal küzd, a hírek szerint a “szerver nem bírja kiszolgálni az oldal sávszélesség igényét”. Nagyon össze kell kapni magát a staffnak, a múlt év nem a Majomparadé éve lett, reméljük idén sikerül valami maradandót alkotniuk, természetesen jó értelemben.
  • A PirateDay létrehozott egy “Ötletdoboz”-t, ahová a felhasználók be tudják küldeni azokat az ötleteiket, amelyekkel szerintük jobbá válhat az oldal. Az egyéni ötleteket ráadásul később díjazni is fogják. A site január elején volt 4 éves, magunk részéről reméljük, hogy ezzel a brainstrorminggal sikerül egy kicsit felpörgetni a felhasználókat.
  • Régi “ismerősünk” a Revolution újraéledt, új címen, kissé megváltozott néven, és nem túl kecsegtető grafikával. Erről nem is egy emailben is tájékoztatták a volt (?) felhasználókat, hátha a userek nem értették meg elsőre.
  • Fejlesztett a TvStore is az elmúlt időben. Először is átszabták a belső levelezés formáját, a másodsorban pedig jelentősen változtattak az oldalsávon, amely – részben – szabadon konfigurálható lett.
  • 5 év működés után bezárt a Filmsarok nevű torrentoldal.

Frissítés:

  • A Pretorians újra megy, szolgáltatóval kapcsolatos problémáik voltak.
  • A Majomparadé is megy már úgy-ahogy, már be lehet lépni, bár a főoldali hír szerint még “karbantartás” van.

Természetesen, aki tud még közérdekű információt, az ne késlekedjen, és írjon egy emailt. (ui.: tudjuk, hogy sok ember “oldala” most lett x éves, de róluk saját kérésükre nem cikkezünk. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások figyelmeztetés nélkül törölve lesznek.)