Month június 2008

Teljes tévúton a hazai szerzői jogvédők

Elkészült a hamisítás elleni nemzeti stratégia tervezete, amely 2010-ig szólóan határoz meg cselekvési programokat – olvasható az sg.hu hírportálon. Ahogy megszokhattuk már, ismét bőven vannak melléfogások és képtelen állítások a “szakértőktől”.

Jön: Kalózok a TV-ben

Jess Alexander – aki olyan népszerű tv sorozatok producere, mint a Heroes és a Lost – Matt Mason-nal, a The Pirate’s Dilemma alkotójával közösen egy új TV shown dolgoznak, ami az internetes kalózkodásról szól. A show alapját Matt könyve adja,… Continue Reading →

Kipróbáltuk: mp3music.hu

Elég sokan kritizálták a hazai onlie zene vásárlást, így gondoltuk kipróbáljuk, kezdetnek egyet, és talán folytatjuk majd egy sorozatban.

Botnet hálózat p2p segítségével

A P2P hálózatok és a hozzátartozó oldalak mindig is sötét területek voltak az interneten, könnyen bele lehetett futni kéretlen spamekbe, trójaiakba és vírussal fertőzött állományokba. Nemrégiben egy népszerű p2p alkalmazást használtak fel arra, hogy egy zombi hálózatot hozzanak létre.

Jön a legális brit fájlcserélés

Tárgyalóasztalhoz ültek a szórakoztatóipar és a szolgáltatók képviselői, hogy kidolgozzák a legális zenemegosztó szolgáltatások alapjait  – írja az sg.hu a theregister.co.uk nyomán. A cél a jövőben létrehozandó legális zenemegosztó platformok alapjainak kidolgozása, amelyek a most még bizonytalan státuszú, a zeneipar… Continue Reading →

EliteTorrents.org – tíz év börtön?

Daniel Dove-t, az EliteTorrents.org adminisztrátorát szerzői jog megsértésében találták bűnösnek. Maga az, hogy trackert üzemeltetett még nem lett volna akkora bűn, de Dove a saját szerveréről osztotta ki az oldalon található feltöltők között a friss kalóz másolatokat.

« Older posts

© 2024 Asva.info — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑