Elég sokan kritizálták a hazai onlie zene vásárlást, így gondoltuk kipróbáljuk, kezdetnek egyet, és talán folytatjuk majd egy sorozatban.

Először is eszembe nem jutott volna, ha a VOLT Fesztivál bérlet mellé küldött CD tokjában nem lett volna egy kis kupon ami két szám ingyenes letöltésére ad lehetőséget. 🙂 Gondoltam így nincs mit vesztenem, hát próbáljuk ki.

A regisztráció egyszerű, gyors és fájdalommentes. Sajnos kb. ennyiben merült ki a dicseretek száma. Az oldal nem csak, hogy nem szép (csúnya), de a legkevésbé sem felhasználóbarát.

Elsőre nem is találtam meg (1024/768-ban nem is látszik), hol lehet megnézni a letölthető számokat. Az oldal tetején ott van ugyan a dalok menüpont ahol viszont csak a legjobb, legnépszerűbb (Ruzsa Magdi és Dopeman :)) számokat találjuk. Majd meglett nagy nehezen a böngészés menüpont.

Ez a legdurvább rész. Nem tudom ki kategorizálta a zenéket, de az tuti, hogy páros lábbal rúgnám ki. De az is lehet én vagyok lemaradva és Bartók Eszter, Karányi, Majka mind nagy rock együttesek. Még szerencse, hogy bele lehet hallgatni a számokba:

A választék is nevetséges. Ne csodálkozzanak, hogy ez Magyarország nem fog elterjedni, amíg nincs rendes kínálat. Egy jó fél órát kellett böngésznem a totál ismeretlen és számomra teljesen közömbös előadok dalai között, míg nagy nehezen találtam két számot amit letöltöttem.

Végül eljutottam a fizetésig:

Egy szám ára 240 Ft, amit nem mondanék barátságosnak. Az appelenél ez az összeg mai árfolyammal számolva 147 Ft, amire már azt mondom, hogy korrekt.

Ha a honlap minőségére nem is ügyeltek, legalább a zenéére igen.