Daniel Dove-t, az EliteTorrents.org adminisztrátorát szerzői jog megsértésében találták bűnösnek. Maga az, hogy trackert üzemeltetett még nem lett volna akkora bűn, de Dove a saját szerveréről osztotta ki az oldalon található feltöltők között a friss kalóz másolatokat.

Az EliteTorrents.org-ot még 2005 márciusában zárták be, és azóta tartanak a peres ügyek. Az EliteTorrents az egyik legjelentősebb BitTorrent oldal volt, sok mozifilm kalózverziója itt jelent meg először.

A részletes jelentés kifejti, hogy Dove az EliteTorrents-en az uploaderek “vezetője” volt (az uploaderek azok, akik az oldalon található tartalom feltöltéséért felelnek). Bizonyítékokat találtak arra, hogy Dove toborozta az oldalra ezeket a felhasználókat, akik igen gyors internet kapcsolattal rendelkeztek, és emellett ő osztotta ki közöttük a kalóz anyagokat.

Az Operation D-Elite nevű akció célja az EliteTorrents.org oldal vezetőinek a felfedése volt. A tárgyalások alatt kifejtették, hogy az oldal működése csúcsán több mint 125.000 tagot számlált, és több mint 700 mozifilm kalózverzióját tette letölthetővé – amiket aztán több mint 1.1 millió alkalommal le is töltöttek.

A hivatalos döntés Dove sorsáról szeptember 9-én lesz, és akár 10 évet is kaphat.

(via hackaday.com, usdoj)