Lám-lám, az óriást is térdre tudják kényszeríteni az óriás cégek, a médiabirodalmak és a jogvédők. A Google ismét jelentősen cenzúrázza a keresési rendszerét. A bittorrenthez és a one-click hosting / letöltéshez kötődő kulcsszavak kiegészítése tűnt el a keresési segédletekből.

A két hely, amihez hozzányúlt a Google: az egyik a nemrégiben bemutatott Google Instant, a másik pedig a már jó ideje működő autocomplete. A konkrét találatokban még nem történt változás, illetve szűrés, egyelőre csak a kényelmi szolgáltatásokhoz nyúltak hozzá. A blokkolt kulcsszavak között van a bittorrent, a torrent, az utorrent és érdekes módon a mostanában elég sokat emlegetett rapidshare is.

google

A rendszer még nem tökéletes – szerencsére

A kereső óriás tehát el is vett, meg nem is. Természetesen keresni még tudunk és a szokásos eredmények jelennek meg a szokásos oldalakkal. Ettől valószínűleg nem lesz kevesebb illegális letöltés, de az már látható, hogy a szűrési technológia elkészült, elképzelhető, hogy hetek, hónapok kérdése és egy újabb nagyobb nyomás után (a kiadók részéről természetesen) a Google már a találatokat is hiányosan adja vissza. Bár ez valószínűleg világméretű felháborodást váltana ki, és jelentős keresési mennyiségtől – és így természetesen bevételtől – esne el a keresőóriás.

(via index.hu, torrentfreak)