A szokásos torrentoldalakon menő körüzenetes spamer-ről nem szoktunk írni, hiszen azok mindennaposak. Hol egy seedbox-ot, hol pedig egy másik torrentoldalt reklámoznak. De most egy másfajta dologról kaptunk információt egyik olvasónktól.

A 1st oldalán egy merőben másfajta üzenetet küldtek ki a felhasználóknak. Egy fizetős ftp-t ajánlanak a felhasználóiknak

Üdvözöllek!
A következő üzenet az 1st csapata által ajánlott, és ellenőrzött szolgáltatás bemutatkozó levele!
Most lehetőséged van bejutni egy minőségi, zárt ftpre!
A * x TerraByte tartalommal vár minden érdeklődőt!
Tagfelvételünk korlátozott a kifogástalan sebesség és stabilitás érdekében.
Célunk bemutatni egy megbízható és minőségi szolgáltatást, a sok gyenge oldallal szemben, verhetetlen áron.
Ez egy megoldás arra, ha nem szeretnél megszűnő SMS-es oldalakkal szenvedni, vagy torrenten seedelni, seed szervert bérelni vagy feleslegesen arányt javítani. [..]

A legjobb szó erre, talán a képzavar. Egy torrentoldalon ftp-t reklámozni? A kettőnek általában teljesen más a célközönsége. A payftp-t az használja, aki nem akar bíbelődni a seedeléssel, illetve a lassú letöltésekkel. Kiszámítható hálózatot akar, biztos hátérrel, amiért képes áldozni valamennyit.
A torrent ugyan szintén eljuttatja a felhasználókhoz a friss és minőségi anyagokat, de van egy fontos  különbség; itt nem pénzzel kell fizetni (kivéve ugye, az SMS-“támogatás” esetében), hanem azzal, hogy segítünk másoknak továbbítani a csomagokat. Ez az adok-kapok egy tisztább verziója.

Az üzenet további része lényegében elmondja az ftp előnyeit, felsorolja, hogy garantált a sávszélesség, páratlan mennyiségű az adat, és jelentős archívum áll rendelkezésre.

A dolognak tényleg nincs nagy jelentősége, csak egyszerűen a torrent társadalmat csúfolják meg, hogy zárt, privát közösségi oldalon, ahol még nagyobb a szerepe az adok-kapoknak, pont egy olyan szolgáltatást reklámoznak, amely peereket rabolhat el a trackertől. Személy szerint a dolog nem érint, nem vagyok tagja az oldalnak, de a felhasználókat egy kicsit sajnálom, ez olyan, mintha saját magát támadná hátba az oldal.

🙁