A 20. évfordulóját ünneplő HACKTIVITY, a régió legnagyobb kiberbiztonsági konferenciája 2023. október 5-6-án újra várja látogatóit a budapesti MoM Kulturális Központban.

2023-ban huszadik alkalommal rendezik meg Magyarország legjelentősebb professzionális kiberbiztonsági eseményét, a HACKTIVITY-t, amely hagyományosan az információbiztonsági szakma hivatalos és alternatív képviselőit hozza össze a terület iránt érdeklődőkkel, kötetlen, de mégis ismeretterjesztő és sokszor mélyen technikai formában.

A tavalyi évhez hasonlóan a konferencia 2 külön tematizált napra lett bontva. Az első nap, az úgynevezett HACKTIVITY NOW a jól megszokott Hacktivity konferencia lesz, főleg szoftver-specifikus, aktuális kiberbiztonsági előadásokkal és workshopokkal. A HACKTIVITY NEXT elnevezésű második napon viszont olyan, eddig kevéssé érintett jövőbemutató témák kerülnek fókuszba, mint az autóipari biztonság, az IoT- és a beágyazott rendszerek sebezhetőségei.

Az idei HACKTIVITY-re 20 országból érkezik 40 nemzetközileg elismert előadó, hogy egyebek mellett olyan aktuális IT-security témákról értekezzenek, mint a Bitcoin blokkláncának sebezhetősége, a mesterséges intelligencia biztonsági kockázatai, az ipari távfelügyeleti rendszerek sérülékenysége, az elektromos rollerek feltörése, a kvantum kriptográfia jövője, vagy például az elektromos autótöltők biztonsága.

A komoly szakmai programok mellett a humor is szerepet kap majd, hetedik alkalommal tér ugyanis vissza a Hacktivity színpadára a korábbi években is zajos sikert arató, Comedy Hacker-ként ismertté vált előadó, Tobias Schrödel vadonatúj, izgalmas előadásával. A prezentációkon túl 2 órás, átfogó workshopok is várják a látogatókat 10 különböző témában.

A HACKTIVITY2023 NOW+NEXT hibrid formában kerül lebonyolításra, ami azt jelenti, hogy a jegyvásárlók el tudnak látogatni a rendezvény helyszínére, a MOM Kulturális Központba, ahol a
hagyományos konferencia-élményben lehet részük. A szervezők természetesen minden szükséges óvintézkedést megtesznek annak érdekében, hogy a látogatók a lehető legnagyobb biztonságban érezhessék magukat. Azok, akik személyesen nem tudnak részt venni az eseményen, online is követhetik az előadásokat, a HACKTIVITY hivatalos chat-szobájában pedig kérdezhetnek az előadóktól, de beszélgethetnek egymással is.

A korábbi évekhez hasonlóan a HACKTIVITY konferencián képviselteti magát a HackerSpace Budapest, a HackerSpace Szeged és a SecurITeam is, és az úgynevezett HackCenterben várják azokat az érdeklődőket, akik izgalmas feladatok, kihívások teljesítésével tesztelnék le a tudásukat, vagy csak megoldást szeretnének kapni egy-egy problémára. A HackCenter lehetőséget ad eszmecserére, tanulásra, ötletelésre, de 5-10 perces „lightning” előadások is színesítik majd a terem programját és lesz ismét SpeedHacking, ahol két csapat közönség előtt mérkőzhet meg egymással izgalmas CTF feladatokat legyűrve, a nyertes pedig a CUJO.AI felajánlásából egy PlayStation 5 játékkonzollal lesz gazdagabb.

A fentieken túl a HACKTIVITY támogatói és partnerei is izgalmas programokkal, játékokkal és kihívásokkal készülnek, bővebb információért érdemes feliratkozni a konferencia hírlevelére és követni a közösségi médiában közzétett híreket.

A szervezők továbbra is fontosnak tartják, hogy támogassák a kiberbiztonsági szakmát és a téma iránt érdeklődő közösséget. Ennek értelmében 2017-től kezdve minden évben több, mint 1,5 millió forint értékben belépőjegyeket ajánlanak fel a hazai felsőoktatási intézmények tehetséges hallgatói és előadói számára. A jegyekhez az erre a célra létrehozott HACKADEMY partnerprogramhoz való csatlakozáson keresztül lehet hozzájutni. A HACKADEMY partnerprogramhoz bármely olyan magyar felsőoktatási intézmény csatlakozhat, amelynek van IT irányú képzése. Jelentkezni az [email protected] e-mail címen lehet.

A HACKTIVITY nem csak a magas színvonalú előadások miatt jelentős esemény az IT-biztonság iránt érdeklődők számára, hanem azért is, mert a rendezvényen évről évre képviselteti magát a szakma krémje, ez pedig remek lehetőséget biztosít a jelenlévőknek kapcsolatépítésre, eszmecserére, de akár álláskeresésre is.

Jegyvásárlás és további információ a #HACKTIVITY2023 NOW+NEXT-ről a https://hacktivity.com weboldalon