Január a BitTorrent oldalak  születésének gócpontja, hiszen az IsoHunt, a PirateDay és az nCore után most a MiniNova tulajdonosai gyújthatnak gyertyákat és ünnepelhetnek, hiszen immár négy éve üzemel az oldaluk.

A MiniNova 2005. január 15-én indult útjára, és mára az egyik legnépszerűbb BitTorrent kereső oldallá vált. A múlt héten például, a letöltött torrentek száma átlépte a 7 milliárdot. Az oldal naponta 8 millió keresést, és 10 millió letöltést szolgál ki.

A MiniNova-nak sem unalmas az élete, a BREIN-nek hála, időnként van miért aggódni a tulajoknak. Tavaly például a BREIN egy tartalomszűrőt szeretett volna a MiniNova-ra telepíteni, de ez annyira ésszerűtlen és kivitelezhetetlen volt, hogy a MiniNova megtagadta.

Persze az is látható, hogy a MiniNova próbál több lábon állni, a Content Distribution platformjával a legális torrentek számát szerette volna növelni az oldalon, és ez úgy látszik, hogy működik is, hiszen már több mint 1000-en választották ezt a megoldást műveik terjesztésére.