Három hónappal ezelőtt, a népszerű privát BitTorrent oldalt, az OiNK-ot holland és brit törvényvégrehajtás bezárta. Ma az OiNK admin – Alan Ellist – óvadék dátumát május 6-ig, már második alkalommal tolták ki.

OiNK sokak által a legjobbnak vélt BitTorrent zenei oldal volt, amit a világ valaha látott. 180 000 taggal kétségkívül a legnépszerűbb privát BitTorrent oldalak egyike volt.
Az OiNK több száz, ezer torrentet hostolt, és több mint egy millió peerrel rendelkezett, ami több mint, amit a legtöbb publikus oldal elért.

Jeremy Banks, az IFPI Internet Anti-Piracy Unit vezetője másképpen látja:

OiNK központi szerepet játszott a megjelenés előtti zenei albumok törvénytelen elosztásában. Ez nem egy baráti oldal, ahol pár ember megosztotta a zenéit, hanem nemzetközi hálózat, amelyen jogtalanul tároltak és osztottak meg zenéket.

Egyebek között a rendőrség azt állította, hogy OiNK egy pénzgép volt, és Alan (az OiNK tulaja) több százezer font-ot keresett. Mindazonáltal mindenki tudja, hogy OiNK használatra ingyenes volt és ezt a tényt támogatja Trent Reznor, a Nines Inch Nail frontembere:

Ha OiNK bármibe kerülne, határozottan fizettem volna, de nincs megfelelője a kiskereskedelmben.

Az IFPI és BPI nemcsak félre tájékoztatták a rendőrséget, hanem átirányították az OiNK.cd oldalt és egy vészjósló üzenetet jelenítettek meg, hogy az oldal felhasználói körül vizsgálódás indult.
Ezekről a propaganda ízű fenyegetések célja a korábbi OiNK tagok rémisztgetése volt, mellyel sikert is értek el, amíg az OiNK vissza nem szerezte a domaint.

A mai kiegészítéssel a találgatás a potenciális vádakról folytatódik. Pillanatnyilag nem lehet tudni, hogy milyen bizonyítékot próbál a rendőrség találni, valószínű, hogy az oldal nem olyan gonosz és sátáni, mint ahogy azt az IFPI és BPI el akarja hitetni.

(a TorrentFreak nyomán)