A Demonoid sztori lassan már hosszabb, mint a PirateBay-es per volt.  Mint azt már sok helyen lehetett olvasni, a Demonoid-ra nagyon rájár a rúd manapság. Nyár közepe óta az oldal masszív DDOS támadás alatt áll, azonban mára ez lett a legkisebb gondjuk.

Az oldalt azóta feltörték, kompromittálták és vírusos oldalakra irányították a domaint. Ha mindez nem lett volna elég, az ukrán kormány (állítólag, hogy az amerikai kormány kedvére tegyenek) lefoglalta a torrentoldal szervereit. Ez volt az utolsó csepp a pohárban, az Anonymous  társaság meghirdette az #OpDemonoid akcióját, amelyben ukrán célpontokat (hírközlési hivatal, illetve szerzői jogokkal foglalkozó csoportok) kívánnak támadni, a már megszokott eszközökkel, módszerekkel. A masszív DDOS támadások mellett számíthatnak az ukrán adminisztrátorok minden bizonnyal komolyabb hacker támadásokra, deface próbálkozásokra is.

A Demonoid vezetőjét (vezetőit?) még keresik, bár az oldal Ukrajnából működött, az irányítást a tenger másik oldaláról, Mexikóból végezték.

(forrás: index, buhera.blog.hu)