Pár héttel ezelőtt lehetett olvasni arról, hogy a népszerű p2p ripper (aXXo) leállt a rippeléssel. Ekkortájt tűnt fel egy új arc a p2p scene-ben, és amikor az emberek aXXo filmeket kerestek, KLAXXON-okat találtak.

Az utolsó hivatalos aXXo torrentet egy hónappal ezelőtt töltötték fel, azóta nem hallani felőle. Amikor aXXo még aktív volt, becslések szerint egymillió ember töltötte le minden hónapban a DVDripjeit. Ez persze nem volt észrevétlen a kalózellenes szervezeteknek sem, ők arra használtak az aXXo nevet, hogy fake (hamis) torrentekkel árasszák el a weboldalakat, ezzel elvéve az emberek kedvét a letöltéstől. Persze nagy eredményt nem értek el, hiszen az emberek könnyen kiszúrják a hibás torrenteket és a közösség jelenti ezeket. Most úgy tűnik, hogy valaki ismét az aXXo név népszerűségét kívánja meglovagolni.

A KLAXXON torrentek az aXXo kereséseknek hála gyorsan népszerűek lettek, hiszen a torrent oldalakon még mindig az aXXo kulcsszó az egyik legkeresettebb.
KLAXXON időzítése igencsak pontos volt, hiszen rippjei szinte pontosan azután jelentek meg, amint az aXXo releasek abbamaradtak. A minőségük a kommentek szerint nem rosszak, az egyetlen furcsa dolog, hogy a fájl méretek igen változatosak 500 MB és 1.4GB között mozognak.

KLAXXON egy blogot is vezet, ahol az emberek értesülhetnek az új rippekről, illetve kérhetnek is tőle, és a legnépszerűbb kéréseket teljesíti (persze ha tudja). A blog itt található.

Persze vannak akiknek csípi a szemét a gyors népszerűség, és kritizálja KLAXXON munkáját.

KLAXXON-on kívűl szintén jelentek meg új csapatok, akik ugyancsak népszerű rippeket gyártanak és nagy letöltési számokkal büszkélkedhetnek.
Ilyen az FXG Team és a FxM.