Ezév márciusában már másodszor hagyta el a csalódott rajongókat aXXo, a méltán neves p2p releaser. Úgy tűnik, most nem várt egy évet, 5 hónap elteltével ma vélhetően visszatért. Ám ha közelebbről vizsgálódunk, láthatjuk, hogy valami nem stimmel.

Két új feltöltés is aXXo nevével van fémjelezve a Mininova-n a mai megjelenések között, melyeket az ő account-jával töltöttek fel és teljesen megfelelőnek tűnnek. A két film, a ‘Kung Fu Panda’ és a ‘Bee Movie’ azonban sokkal szerényebb visszatérésre utalnak, mint a tavalyi újramegjelenés volt az ‘I Am Legend’-del. De nem ez az egyetlen furcsaság a dologban.

Ezeket a filmeket aXXo előtt már egy évvel feltöltötték. Ha jobban megnézzük ezeket a release-ket, láthatjuk, hogy a torrenteket már hónapokkal ezelőtt készítették. Az egyetlen újdonság, hogy újra feltették a Mininova-ra.

A legkülönösebb azonban az, hogy nemcsak aXXo töltötte fel a szóban forgó DVD rip-eket az oldalra a tegnapi nap folyamán. Tucatnyi Kung Fu Panda és Bee Movie kezdett el megjelenni az indexelő portálon olyan nevek alatt futva, mint FXG, FXM és KLAXXON, akik azonban már hónapok óta nem tevékenyek.

A Mininova számára márcsak azért is fura a szitu, mert a feltöltők egyike sem töltötte fel más, szokásos oldalaira ezeket a régi torrenteket. Így aXXo esetében a Darkside.rg-n sem találhatóak meg. Arra, hogy mi történt valójában, nincs semmilyen bizonyíték, de a TorrentFreak elképzelése szerint csupán egy Mininova hiba véletlen eredménye lehetett az eset. Ha ez az elmélet helyes, akkor az azt jelenti, hogy az aXXo rajongóknak további türelemre van szükségük, hogy kedvenc releaserük újabb műveit tölthessék.

(via torrentfreak)