Korábban már írtunk arról, hogy felröppent Baja halálhíre, amely már akkor is erősen megkérdőjelezhető volt. Nos úgy tűnik, hogy sikerült elérni, hogy a hírt a rendőrség elfogadja. A korábbi hírekből már tudjuk, hogy állítólag gyógyszer túladagolás végzett K. Balázzsal. A magyar hatóságok az irat eredetiségén kívül mást nem vizsgálhatnak: A román hatóságok mind a halálhírt, mind pedig az irat eredetiségét megerősítették, így erre hivatalosan pontot kell tenni.

Természetesen sokaknak gyanús az egész ügy, a menekülés, a Baja interjú tartalma. Ennél még inkább gyanúsabb volt a halálhír felröppenése, és most valószínűleg a hír megerősítése sem fogja meggyőzni a kételkedőket.

Az Index ezen kívül még két igen fontos dologra világít rá. Az egyik a lefoglalt szerverekkel kapcsolatos; mégpedig az, hogy meg sem kezdték még az adatok vizsgálatát, így akinek a gépét esetleg lefoglalták, nem igen reménykedhet abban, hogy egyhamar visszakapja azt. Az ok egyébként, amiért áll a bizonyítási eljárás, prózai – és anyagi -; a szerverek és így a háttértárak bizonyítékok, így a vizsgálathoz a tartalmukat első lépésként le kellene másolni, ez viszont több millió forintba kerül (250 TB adatról van szó elvileg) plusz még a szakértői díj, ami ekkora adatmennyiségnél hasonlóan nagy lehet.

A másik fontos dolog, amiről végre pontos információt kaphattunk, az az, hogy a hat gyanúsítottból csak egy embert engedtek ki, őt is csak lakhely elhagyási tilalom mellett. Az előzetesben lévők, ahogy azt tudjuk, a fiatalabb generációt erősítik, 18-20 év között vannak. W. “Norbertka” Norbert ráadásul az ügyvédje szerint beteg, állandó kezelésre lenne szüksége, amit a börtönkórházban nem kap meg. Baja barátnője, I. Viktória is menekülne a vádak elől, az állítása szerint ő aztán teljesen ártatlan, mert csak papíron vezette a céget.

A CFM-s dolog archívuma itt található: http://asva.info/tag/cfm

(via Index.hu)