Hetekkel, hónapokkal ezelőtt a GGF minden hírt cáfolva azt hajtogatta, hogy bármi lesz, a Pirate Bay felvásárlása végbe fog menni. A cég mai nyilatkozata azonban ezt már cáfolja, és beismeri, hogy nem lesz a dologból semmi.

Tudom, hogy már mindenki unja a Pirate Bay-es híreket, és valószínűleg az olvasók egy része azt gondolja, “lám én megmondtam” a másik fele pedig, hogy “kit érdekel”. Azért pár sorban megemlékezünk a GGF talán utolsó Pirate Bay-hez kötődő nyilatkozatáról.

A cég ugyanis elmondta, hogy a felvásárlás egész biztosan nem fog létrejönni, méghozzá a cég elleni csődeljárás miatt. A GGF egyébként az ellene felhozott vádakat alaptalannak és hibásnak tartja. Szerintük fals információ volt az, amely azt híresztelte, hogy a cég fizetésképtelen, és végül ez vezetett ahhoz, hogy kulcsfontosságú partnerek léptek ki a cég mögül. Mindezek ellenére a cég még mindig azt állítja, hogy pénzügyi helyzete “jó”, a legtöbben viszont amellett vannak, hogy a GGF erős hullámvölgybe került, és nem lesz egyszerű kimásznia belőle. A csődeljárással kapcsolatos meghallgatásokat a következő hónapra ütemezték, így a cég jövője hamarosan eldőlhet, ha csak nem húzzák olyan hosszúra az esetleges tárgyalásokat, mint ahogy azt a Pirate Bay-nél már megtapasztalhattuk.

(via freakbits)