A talán legnépszerűbb, zenékkel foglalkozó privát BitTorrent tracker, a What.CD megszűnt működni. Miután Franciaországban több szervert is lefoglaltak, a What.CD úgy döntött, minden felhasználói és egyéb adatot törölnek, és leállítják az oldalt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a lefoglalások közvetlenül érintették-e az oldalt, de az biztos, hogy az OVH nevű, trackerek körében meglehetősen népszerű hosting cégtől legkevesebb 12 szervert vittek el. A szerver lefoglalások mellett egyéb rendőrségi intézkedések voltak, de letartoztatásról egyelőre nem tudni.

screen-shot-2016-11-18-at-00-57-09

A What.CD saját weboldala még elérhető, de belépni már nem lehet, csupán egy üzenet olvasható, miszerint minden adatot töröltek, és nem valószínű, hogy az oldal bármikor is folytatja működését a korábbi formában. Ugyanez az üzenet olvasható egyébként az oldal Twitter fiókján is.

A What.CD 2007-ben indult, a legendás, szintén zenei oldal OiNK bezárása után. Az OiNK (aka Pink Palace) oldalról mi is elég sokat írtunk, a maga korában szintén a legnagyobb oldal volt, és most a What.CD, ha lehet, még nagyobb űrt hagy maga után.