Ahol egy fejet lecsapnak, ott kettő legalább kinő. Így van ez a torrent oldalakkal. Hiába állítanak le a jogvédők egy-egy oldalt, máris újabbak mennek. A BitSnoop is egy viszonylag fiatal oldal, és bár volt pár hónap kiesés az elmúlt időben, most újult erővel tért vissza.

Két hónap kiesés után tehát ismét megy az oldal, és ha a statisztikára pillantunk, nem egy tátongó portállal van dolgunk. Saját statisztikája szerint több mint 3,5 millió (ebből majdnem 2 millió aktív) torrent található jelenleg az oldalon, mintegy 3 millió gigabyte méretben.

A visszatérés nem egyszerű újraindulás volt, az új ISP keresésén túl rengeteg új fejlesztést hajtottak végre az oldalon. Ilyen például a Magnet linkek támogatása, a Safe Search (pornó mentes tartalom) és a Fake Skan.

A FakeSkan egy automatikus rendszer, ami megpróbálja eldönteni, hogy az adott torrentben lévő tartalom valódi, vagy hamis. Első lépésben megpróbálja valódinak minősíteni – természetesen csak akkor, ha megbízható forrásból került fel. A későbbiekben pedig bizonyos szabályok szerint minősíti a torrent tartalmát, fájl kiterjesztéseket és az állományok méretét. Ezekből alakul ki a végső eredmény. Természetesen a felhasználók is jelezhetik, hogy egy torrent jó minőségű, vagy pedig hamis. A FakeSkan ráadásul elérhető API-ban is, így akár külső oldalakba is beépíthető. Segítségével a torrentoldal üzemeltetők könnyen tudják ellenőrizni a hozzájuk feltöltött tartalmat.

Másik hasznos funkció az Előzmények. Ez a böngészőkhöz hasonló módon naplózza, hogy mely torrenteket néztünk meg. Az adatokat nem a szerveren tárolja, hanem a saját böngészőnkben cookiekkal.

Aki szereti a publikus torrentoldalakat, nem hiszem, hogy csalódni fog a BitSnoop-ban. Tegyetek egy próbát: http://bitsnoop.com/