Különös karácsonyi ajándékot kaptak a sorozatfanok, illetve a torrentezők – olvasható a TorrentFreak oldalán. A népszerű amerikai sorozat, a Californication új évadának első két része szivárgott ki az internetre.

happy_holidays

A kiszivárgott epizódok forrása állítólag egy promo DVD, amelyet a ShowTime – a sorozatot vetítő csatorna – egyik alkalmazottja vitt haza, még az ünnepek előtt. A két, internetre került résznek nincs hivatalos releasere, mivel nem “eredeti” scene releaseről van szó, csupán egy lelkes amatőr munkájáról.

californication_s4

Screenshot a Californication negyedik évadából

A hivatalos premier csak két hét múlva lesz, az első két epizód viszont már pár órája elérhető a világ legtöbb, ismert BitTorrent oldaláról, ráadásul nem is rossz minőségben. A hazai torrentoldalakon is – összesen – már több ezren töltötték le a friss részeket.

Idén ez már a második jelentős “sorozat leak”, ősszel a The Walking Dead című sorozat debütáló része került idő előtt az internetre. Pár évvel ezelőtt még sokkal több sorozat került így nyilvánosságra, úgy látszik, a készítők sokkal jobban igyekeznek odafigyelni az alkalmazottaikra, na és arra, hogy idegen kézbe ne kerüljenek a friss részek. Tegyük hozzá, az ilyen warez sorozatpremierek általában csak nagyobb hírverést csinálnak a sorozatnak, tehát nem feltétlenül jelent rosszat a TV adóknak.