A warez scene-ben jól ismert az RNS csapat neve, amely rengeteg mp3 release-t adott ki az elmúlt években. Habár a csapat legaktívabb évei már lejártak, mégis most kerültek bajba, és igencsak komoly büntetéssel néznek szembe.

A csapat tagjainak – Adil R.Cassim (29), Bennie Glover (35),  Matthew D. Chow (28), és Edward L. Mohan (46) – összeesküvés és szerzői jog megsértése miatt kell a bíróságon felelni. A kiszabható ítélet akár 5 év és 250 ezer dolláros pénzbüntetés is lehet.

A vádirat szerint az RNS csapata több forrásból – még hivatalos lemezkiadás előtt – szerezte be a CD-ket, amelyeket később elérhetővé tettek az interneten. A források között szerepeltek például CD gyártó üzemek, rádióállomások és egyéb olyan helyek, amelyek tipikusan még a hivatalos kiadás előtt hozzájuthatnak a friss példányokhoz. Érdekes, és egyben vicces, hogy a vádiratban még az is szerepel, hogy ezen kívül még boltban is vásároltak CD-ket, teljesen legálisan, hogy aztán azokat még más csapatot megelőzve feltöltsenek a netre.

Az ügy egyébként egy több éves szövetségi nyomozás része, amely a szervezett kalózkodás ellen folyik.

A RNS egyébként már több mint 12 éve, 1996 óta működik, és több mint 4000 release-t adtak ki. A 2007-ben lefoglalt, a BME hálózatán üzemeltetett B-52-es magyar FTP-n (ami egyébként az akkori Kelet-Európa egyik legnagyobb topsite-ja volt) is ismert volt a group neve.