Aki szerencsés, és pont akkor csípi el a bH oldalát, amikor a szolgáltató éppen ellenőrzi, hogy még megy-e a DOS támadás, az észrevehette, hogy van egy új hír az oldalon. 

A hírben pedig az az érdekes, hogy létrehoztak egy egyszerű blogoldalt a srácok, hogy tudjanak üzenni a felhasználóknak, akkor is, ha az oldal nem elérhető.

Az oldalon túl sok információ egyelőre nincs, egy postban megerősítik, amit már mindenki tud, hogy DOS támadás miatt nem elérhető az oldal, illetve közvetve a szolgáltató miatt, aki nullroutolja a DOS-t, hogy védje a saját hálózatát. A második, friss postban a lehetséges megoldást vázolja a staff:

  • abbahagyja a támadó a DOS-t
  • átmennek egy másik olcsó szolgáltatóhoz, akinél valószínű, hogy hasonlóképpen járnak
  • elbeszélgetnek a támadóval
  • havi 800 euró értékben olyan hálózatot bérelnek, amely megoldja a problémát

Utóbbi megoldáshoz a staff állítása szerint minimum havi 500 embernek kellene 500 forintot befizetni. Ahogy ők írják, ha ezt választják, akkor “beállnak a kéregetők sorába”. Bár valljuk be, valószínűleg ezt az összeget elég sokan kifizetnék azért, hogy kedvenc oldaluk újra elérhető legyen.

Széljegyzet:

A bH egyébként múlt hét pénteken (július 27-én) “ünnepelte” a 8. születésnapját. Reméljük lesz majd jobb 9. és 10. is.

Frissítve

Délután egy rövid időre úgy tűnt, hogy megszűnt a DOS, de fél négy után nem sokkal ismét akadozva, vagy egyáltalán nem jön be az oldal.

Frissítve2: 

Úgy tűnik, ismét megy az oldal. Közben volt egy kis színjáték az oldal blogján, kikerült az állítólagos dosoló egyénről egy kép, amit aztán gyorsan le is vettek. A hírek szerint nem is ő, hanem a “haverjai” voltak a támadók. A dos megszűnt, örüljünk ennek. Leállás még várható a költözés miatt.