Úgy látszik a média keze mindenhova elér. Na szerencsére még nem kell új kereső után néznünk, de tény, ami tény, a Google “finomítani” fogja szolgáltatásait, és bizonyos helyzetekben a kalóz tartalmú keresések esetén nem fog ugyanúgy működni az oldal, mint normális esetben.

A cég vállalati blogjában jelentette be a változásokat.  Ezek közül egy egyik leglátványosabb, hogy az automatikus szó, illetve kifejezés kiegészítő szolgáltatás a “kényes” tartalmaknál nem fog működni. Tehát a “The Walking Dead”-re még működni fog a Google kiegészítése, de a “The Walking Dead download” vagy “torrent” szavakra már nem fogja felajánlani az amúgy oda illő szavakat.

Változás, illetve szigorítás várható az AdSense rendszerében is, jogsértő tartalmakat kínáló oldalakat valószínűleg a közeljövőben már pénzért sem fogja reklámozni a Google. A legális forrásokat  – már persze ha van ilyen – viszont megpróbálják előtérbe helyezni.

A negyedik változás a Googlenél a “kényes tartalom” eltávolítására vonatkozik. A jogsértés miatti bejelentések kezelését megpróbálják lerövidíteni, 24 óra alatti vagy meg még gyorsabb megoldással.

A kiadók érdekvédői akár örülhetnének a Google-nél elindult változásoknak, ennek ellenére ők továbbra is azt gondolják, hogy ettől a felhasználók még ugyanúgy meg tudják találni a kétesnek vélt anyagokat a Google keresőjével.