Múltkori bejegyzésünk bár sokaknak sopánkodásnak tűnt, valójában kíváncsiak voltunk, hogy mennyien gondolják úgy, hogy segítségünkre lesznek, mikor mi már nem tudunk a megszokott szinten és gyorsasággal működni. Könnyen lehet, hogy emlékeim csalnak, de nem rohamoztak meg az önjelölt asva.info cikkírók. Remélem ez most másképp lesz.

Ennek oka pedig az volt, hogy nem tetszett az írás. Attól félek, hogy elfogultságom miatt ez már mindig így lesz, mégis kénytelenek vagyunk rászánni magunkat és segítséget kérni Tőletek! Tehát, aki úgy érzi, hogy képes egy helyesírási hibáktól abszolút mentes cikket összehozni bármely témában, mely megtalálható az oldalon, vagy közünk lehet hozzá, az ragadjon klaviatúrát és hajrá!

Néhány alapszabályt azonban előre közölnék, ha lehet így mondani:

  • Az írásokat emailben várjuk, tehát az oldalhoz nem kap senki hozzáférést. Készítünk egy Vendégblogger nevű felhasználót, mely néven így – ha többen lesztek – közösen fogtok megjelenni, úgyhogy érdemes “aláírni” majd az irományokat.
  • A beérkező írásokat minden esetben átolvassuk, és ha valamilyen okból nem tetszik, nem tesszük ki, de ezt emailben jelezzük is az illetőnek.
  • A helyesírási hibáktól hemzsegő cikk szerzője ne is számítson rá, hogy valaha is kikerül bármi a “tollából”, mert az nem biznisz nekünk, hogy ugyanannyi időt eltöltünk a javításokkal, amennyi alatt már cikket is írhatnánk.
  • Az sem biznisz, ha le kell ellenőrizni a cikkek valóságtartalmát, illetve, hogy nem másoltátok-e egy az egyben más oldalról. Ilyen lehetőleg ne legyen, mert semmi értelme. Elkövettük már ezt a hibát és tanultunk belőle.
  • Mindig jelöljétek meg a forrást, ahol olvastatok a dologról. Természetesen külföldi cikkből is lehet meríteni, de a forrásmegjelölés itt is fontos, és érvényes az ellenőrzésre vonatkozó dolog, vagyis, ha nem tudsz jól külföldiül, akkor ne erőltesd, mert nincs időnk csekkolni!
  • Tracker infót úgy érdemes beküldeni, ha több oldalról (4-5 minimum) is tudtok hírt adni. Ezek azonban lehetőleg főoldalon megtalálható hírek, úgymond kézzel fogható fejlesztések legyenek. Ha csak a “haver mondta”, akkor az nem infó, sőt a “megbízható forrásból tudom” szövegnek sem hiszünk, valamiért hitelét vesztette…
  • Természetesen Széljegyzetet, és Boncasztalt is lehet írni, de kéretik nem megsértődni, ha nem kerül ki, ugyanis két nagyon nehéz kategóriáról van szó atekintetben, hogy ezek szubjektív véleményt fejeznek ki. Így aztán könnyen lehet, hogy egy Széljegyzet témája számomra nem felkavaró, nem érdekes, mert én másképpen látom a dolgokat. A Boncasztal pedig…boncasztal. Pontos sebészi bemetszésekre és “anatómiai” ismeretekre van szükség egy sikeres boncoláshoz. Természetesen próbálkozni lehet, de valószínűleg időbe fog telni, mire sikerül egy jót kiraknunk (ennek oka a jól kivesézhető oldalak hiánya is lehet).

Várjuk tehát a lelkes író-olvasókat, akik szívesen és önzetlenül segítenének nekünk fenntartani az oldalt és elfogadják a fenti feltételeinket. Ha még így sem megy a dolog, akkor kénytelenek leszünk bezárni, mivel átadni, eladni nem szeretnénk az oldalt. Ez nem fenyegetés persze, csupán szeretnénk, ha minél többen vállalkoznátok és tudnátok alkotni valami jót, amit szívesen kiteszünk az oldalra.