Eltelt egy kis idő, és ismét van miről írni.

 • A PirateDay-en beüzemelték a bónusz rendszert, egyelőre még csak teszt jelleggel. Ezen kívül nyilvánosságra hozták, hogy december 6-án lezárják a regisztrációt, nullázzák a meghívókat, és egy új rendszert vezetnek be. A freeleech január 4-én ér véget, és várhatunk egy-két meglepetést ez időben.
 • Carpathians-on ismét nyitott a regisztráció, így szabadon be lehet kerülni. Ezen kívül radikális változásokat eszközöltek:
  – az oldal állandóan nyitott, mindig szabad a regisztráció.
  – nem számolnak sem arányt, sem letöltést, csakis a feltöltést
  – a felhasználókat két fő csoportra osztják: akik szabadon tölthetnek, de nem szólhatnak hozzá a fórumban vagy a kommenteknél és nem kérhetnek, illetve azokra, akik aktív részesei lehetnek a közösségnek – ez utóbbi feltétele bizonyos mennyiségű feltöltés, de ez még minden alakulóban van
 • Az Indep-en december végén kiszórnak a legrosszabb arányú felhasználók közöl 3000-at.
 • A bH-n véget ért egy hosszabb karbantartás, remélhetőleg ez idő alatt senki nem kapott infarktust, minden a legnagyobb rendben működik.
  Friss hír, hogy freeleech van dec 1-ig, a bH újraindulásának egy éves évfordulója alkalmából.

  Update1: @16:47 A bH-n a Letöltési sebesség már 2.05 GB/s, ezzel az nCore-t is megelőzte (1.89 GB/s). A kapcsolatok száma is szép nagyon ugrott, de érdekes, hogy a bH-n a nagyobb sebességhez mindössze 115,846 peer szükséges, míg az nCore-on több mint kétszer annyi – egész pontosoan 246,665 – peer valamivel kevesebb mint 1.9 GB/s letöltési sebességet generál.
  (Tudom, tudom hogy bH-n minden free, nCore-on meg csak pár torrent, el se kezdjetek ez irányba offolni.)
  Update2: genre szűrő is megjelent a bH infósávján és a keresőben.

 • Az Evolution-on ismét lehet meghívózni, és a fórum rendszerük kisebb átalakításon ment keresztül.
 • Van egy friss tracker is, az 1nd torrent (a címét googlizzátok ki) ami alig egy hónapja indult, és most szabadon lehet regisztrálni rá.
 • Malackán 45 ezer user után bezárják a regisztrációt, és utána havi rotációban törlik a legrosszabb felhasználókat, viszont ekkor újra lehet regisztrálni 45 ezer-ig, tehát értelme nem sok van.