A Hacktivity 2013 – Az IT Biztonsági Fesztivál Közép-Kelet Európában – tizedik alkalommal kerül megrendezésre 2013. október 11 és 12 között. Elérhető már a CFP kiírás is.

Hogyan tudsz részt venni
Ettől az évtől három lehetőséget is biztosítunk: egyrészt előadhatsz a szokásos formában vagy tarthatsz hello workshopot, és (ez az új lehetőség) tarthatsz termékdemót.

Előadás. Ez a szokásos dolog. Hasonlót kérünk, mint amit minden más IT biztonsági konferencia CFP-jében. Előadásokat sokféle IT biztonsági témában várunk, úgymint: mobil eszközök sérülékenységei, hardver hacking, telekommunikációs hálózatok támadási vektorai, hálózatbiztonság, operációs rendszerek biztonsága, böngésző alapú támadások, visszaélés közkedvelt alkalmazásokkal, adatbázis biztonsága, szerver hibáinak kihasználása, üzleti alkalmazásokból információgyűjtés, rosszindulatú mobil kódok, hacking eszközök, információs háború, hacker szubkultúra, social engineering, digitális kriminalisztika, adatvédelem, szellemi tulajdonnal összefüggő kérdések. De ezek csak a mi ötleteink! Rajtad áll, hogy a Hacktivity szellemiségéhez illeszkedő előadással pályázz. Azaz olyan előadással, ami az információs és kommunikációs technológia sérülékenységéről közöl információt támadói és védekezői szemszögből.

A slide-okat angolul kell elkészítened, de az előadás nyelve lehet magyar vagy angol.

Hello workshop. Mi mindannyian tudjuk, hogy jelentős különbség van a hallottam már róla és a csináltam között. Az igazi tudáshoz a parancssoron keresztül vezet az út. Éppen azért, hogy a résztvevőket segítsük az első kritikus lépések megtételében ismét meghirdetjük a hello workshopokat. A hello workshopnak az alábbi követelményeknek kell megfelelnie:

● a résztvevőknek egy pontosan meghatározható és hasznos tudásdarabkát kell megszerezniük;
● a résztvevők hozzák saját laptopjaikat, de más előkészületet nem igényel tőlük;
● egy workshopra legfeljebb 16 ember fog beülni;
● az előkészületekkel és a zárógondolattal 20 plusz 20 (bemutató plusz gyakorlat) percbe az egész bele kell férjen.

Jó kis kihívás, ugye? Biztosak vagyunk, hogy meg tudjátok csinálni! Indításként néhány ötlet, ami nekünk az eszünkbe jutott:

● hello iptables (példa hálózat konfigurálása, VPN konfigurálás)
● hello metasploit
● hello buffer overflow
● hello rootkitek (hogyan detektáld)
● hello vírus (nézd és kapd el)
● hello webes támadások (XSS, CSRF stb)
● hello injection (SQL, LDAP stb)

Termékdemó. Ha úgy gondolod, hogy tudsz egy biztonsági problémát és hozzá egy megoldást, akkor a termékdemó neked szól. Az ideális termékdemó

● 2013-ban valami újat (terméket, szolgáltatást) mutat
● fontos biztonsági problémát old meg
● kész, hogy a korlátokat is elmagyarázza és technikai kérdésekre is válaszoljon
● valódi szakértelmet állít színpadra
● a színpadon élőben megy
● nem unalmas
● nem marketing/sales bemutató
● nem erős prezentációban, annál inkább a technikai részletekben
● elkerüli az alábbi szavakat: legjobb, tökéletes, ideális, magic kvadráns
● 20 vagy 45 perces

A 2012-es rendezvény beharangozója, készül a 2013-as is: