A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai illegális szoftvereket futtató laptopokat és hamis autódiagnosztikai eszközöket foglaltak le két Győr-Moson-Sopron megyei autószervizben. A műhelyek jogsértései a becslés alapján több mint harmincmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak.

 

Egy egyéni vállalkozó működtette azt az autószerelő műhelyt, ahol a pénzügyőrök a szervizben használt laptopon hét illegális szoftvert is találtak. A programok után nem fizették meg a jogdíjat. Találtak két hamis autódiagnosztikai eszközt is, ezeket a napi munkavégzéshez használták a szerelők. A másik autószervizben használt laptopon egy illegális szoftvert találtak.

A Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesületének szakértője a szoftverek értékét az első esetben huszonkilencmillió forintban, a másik helyszínen másfélmillió forintban állapította meg.

A NAV munkatársai az illegális szoftvereket tartalmazó laptopokat és a hamis autódiagnosztikai eszközöket lefoglalták. A két szerviz a szoftverek jogosulatlan használatával a becslés alapján több mint harmincmillió forint kárt okozott a jogtulajdonosoknak. A NAV szerzői jogok, valamint iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indított büntetőeljárást.

(via gyorplusz)