Régen volt már ilyen, nézzünk egy heti hírkörképet. Vannak új versenyzők, és régi kedvencek.

  • A Majomparadé (amely hamarosan már tényleg asztalra kerül) próbál kimászni a Drupál-os oldal alól (ne részletezzük most, hogy mennyire jó, mennyire rossz) és egy vadi új tbdev motor alá költözik. A tbdev-es motor egyébként a magyar tbdev fórum gyermeke, és sok kreativitást nem igényel a Majomparadétól a használata. Most alkalmunk van egyszerre kipróbálni az új és a régi oldalt is. (Gyenge idegzetűek és rossz látással rendelkezők azért óvatosan böngésszenek az új oldalon, van egy kis epilepszia veszély a sok csík miatt.)
    Gondoltam, benézek az új oldalra, ehhez jelszó újraküldés kell. Nosza, html formátumú levél kiküldése már nem megy zökkenőmentesen, ráadásul a link is rossz, mert a .com-ra mutat simán, így kézzel kell a .com/tbdev/ -et az linkbe belehegeszteni. Elegáns, alig várom hogy “kész” legyen az oldal. Jah, és sikeres belépés után is visszadob a főoldalra, ismét /tbdev. Mókás. Érik a boncasztal.
  • Másik mai ászunk egy induló tracker a “ZeroShade”. Zero design a belépés oldalon, csak egy kedves üzenet fogad, hogy Fontos: Az oldalon csak is uTorrent és Azureus kliensek elfogadottak, a többi kliens tiltva van. Nagyon remek, akkor a kis Linuxos konzolos szerverem már ki is lőve, haladok is tovább.
  • Az EVOlution-ön ismét pár apróbb fejlesztés történt, kézi és automata (Új) jelzés állítása, és újra lehet email címet változtatni. Pazar. Nem értem mondjuk, miért volt eddig tiltva. Vagy miért lett most újra engedélyezve. Na mindegy, az oldalnak egyébként új címe is lett.
  • A 1st torrent csapata blog-ot indított, azzal a céllal, hogy “első kézből tudjátok meg, az aktuális változásokat, fejlesztéseket és híreket”. Pazar, de arra mondjuk az index.php is elég volt, nem?  Ezen kívül újdonság még, hogy a nem feltöltők által feltöltött torrentek az első 2 órában ingyenesek.
  • Az nCore csinált egy saját kis wiki-t, kiváltva a FAQ-ot, Szabályzatot és a többi hasonló dolgot. Jó ötlet volt egy átláthatóbb rendszerbe foglalni ezeket a dolgokat. Ezzel párhuzamosan még több videó is felkerült, ami az oldallal kapcsolatos dolgokban nyújt segítséget a felhasználóknak.

Aki tud még életbevágó dolgokat, ne tartsa magában. Az e-mailben beküldött infók is felkerülnek ide.