Az nCore egy határozott, és nagy lépéssel kitiltotta az oldaláról az xvid kódolású sorozatokat és filmeket. Ezentúl az elvárt kódolás a modernebb, kisebb méretet, és jobb minőséget biztosító x264. A staff engedélyével még tölthetőek fel xvid releasek is, de ehhez nyomós indok szükséges. Az x264 már évek óta velünk él, és folyamatosan veszi át az xvid szerepét. Külföldön is egyre jobban előnyben részesítik őket, a már előbb említett előnyök miatt. Kíváncsian várjuk, hogy vajon a többi, kisebb torrentoldal is az nCore útjára lép-e. Az átlagfelhasználóknak ebből maximum annyi fog feltűnni, hogy “kisebb lesz a választék”, de lényegében egyszerűbb lesz megtalálni, amit akarunk, nem kell még egy féle release közül választani.

Ti mit gondoltok róla? Helyes lépés volt az nCore részéről?

Kedves Felhasználók!

A mai napon tiltásra kerülnek az xvid kódolású filmek és sorozatok. A továbbiakban kizárólag staff engedéllyel kerülhetnek fel, amihez nyomós indok szükséges. Ezzel együtt feloldásra kerül a dvdrip x264 tiltás/korlátozás az említett kategóriákban.
Külföldön már 2-3 éve előnyben részesítik az x264-et, ezért a fejlődés érdekében mi is hasznosnak találtuk ezt a lépést. Röviden és mindenki által érthetően összefoglalva, az x264 és az xvid közötti különbség az, hogy az x264 kisebb méretben biztosítja ugyanazt- vagy esetenként akár sokkal jobb képminőséget is. A technika fejlődésével mára elértük azt a szintet, hogy az utóbbi években megjelent eszközök kivétel nélkül lejátsszák az x264 kódolást. A régebbi lejátszóval rendelkező felhasználóknak sincs mitől tartania, mivel kb. 1 havi internetköltség árán vásárolható egy újabb, kompatibilis eszköz. Addig pedig számítógépen mindenki meg tudja nézni a napi film/sorozat adagját.
Mivel egy látszólag elég nagy változásról van szó, ezért biztosítunk a fórumon egy felületet ahhoz, hogy mindenki fel tudja tenni a kérdéseit és tájékozódni tudjon a témában.