A Mininovát az elmúlt napokban masszív ddos támadás sújtotta. A támadásokat egy jelentős, három kontinensről érkező botnet vitte véghez, elég sikeresen, hiszen az oldal többször is teljesen használhatatlanul lassúvá vált.

Sajnos az ilyen jellegű probléma nem újdonság a torrentoldalak esetében, a Mininovának sem ez volt az első ilyen jellegű incidense. A Pirate Bay-t is érte ddos támadás korábban, és bizony magyar trackernek is kellett már hasonlót elszenvednie.

A Mininova egyik társ-alapítója, Niek, a TorrentFreak kérdésére megerősítette, valóban ddos támadások lassítják az oldalt, és azokban a napokban a botnet több száz, ezer (valószínűleg) fertőzött számítógépet irányítottak a Mininova ellen. Niek-nek egyébként ötlete sincs, hogy ki áll a dolog mögött, de igyekeznek minél előbb megoldani a problémát.

A támadások csütörtökön kezdődtek, és még pénteken is igen aktívak voltak a fertőzött gépek, hiszen közel 2 Gbit erősségű forgalom jött a világ több részéről, többek között Argentínából és Németországból is.

A DDoS az angol Distributed Denial of Service, azaz megosztott szolgáltatás-megtagadással járó támadás rövidítése. Egy informatikai szolgáltatás teljes vagy részleges megbénítása, helyes működési módjától való eltérítése. (Forrás: Wikipedia)

mininova_ddos_th

A Mininova egyik uplink-jének forgalma (Forrás: Twitter)

(via torrentfreak)