Az egyik legnépszerűbb torrentportál, a Mininova pár órája nem elérhető hardver problémák miatt. Ezzel viszont több másik torrentoldalra elég erős nyomás nehezedik, hogy kiszolgálják a bittorrentezni vágyók közösséget.

A mininova-sok elmondták, hogy a terhelés elosztó eszköz hálókártyájával van gond, és sajnos nincs belőle tartalék. A csapatuk keményen dolgozik, hogy újra elérhető legyen az oldal. A jó hír az, hogy adatvesztés nem történt, a rossz hír viszont az , hogy nem fogják tudni rövid időn belül megoldani a problémát, mivel ünnep van Hollandiában.

Temporarily Offline
Due to hardware problems Mininova will be offline for a short while. Please be patient and check back in a couple of hours.

While you are waiting you could visit our Forum or video website, Snotr.com.

Thanks for understanding,
— The Mininova staff

A mininova forum része továbbra is elérhető, mert az másik hálózaton, másik eszközzel kapcsolódik az internethez. A fórum mellett a Snotr nevű videó portáljuk is működik. A mininovának naponta 3 millió egyéni látogatója van, akik több mint 15 millió oldal letöltést produkálnak, amivel az egyik legforgalmasabb bittorrent portállá teszik.

A mininova kiesése azonban a többi torrentoldal forgalmán is meglátszódik. A Torrentz.com adminisztrátora közel 50% forgalom növekedést tapasztalt, és a többi oldalon hasonló látogatószám növekedés lehet.
A SumoTorrent közel 6 óráig nem volt elérhető a megnövekedett terhelések miatt.

Update1: Amint kiderült, tényleg a terhelés-elosztó eszközzel volt a gond, a gép winchestere kezdte megadni magát, véletlenszerűen lefagyott, crashelt. Voltak további gondok is, a szerver nem indult el valamiért, de aztán úrrá lettek a gondokon, és azóta hiba nélkül megy újra a Mininova.