Sajtótájékoztató, magyar filmek támogatása, nCore. Melyik a kakukktojás? Jelen esetben egyik sem. Az nCore ugyanis egy huszárvágással a magyar filmek támogatójává lépett elő.

Hazai filmesekkel együtt kidolgoztak egy rendszert, amivel új magyar filmeket még a hazai DVD premier előtt el tudnak juttatni a torrentező közönségnek. Mindezt legálisan, a film készítőinek közreműködésével. Könnybe lábadt a szemetek? Az enyém már egy kicsit igen. Az első, ilyen formában az nCore által támogatott film a Fekete Leves lesz, amely Novák Erik és Kresmery Dániel független, állami támogatások nélkül készített filmje.

Az ötlet egyébként a Novák Erik fiának a fejéből pattant ki:

“Apa, miért nem rakjátok fel az nCore-ra, legalább megnézi háromszázezer ember?”

Az ilyen formában terjesztett filmek elején lesz egy rövid reklám, vagy a kép egyik sarkában egy szponzorlogó. Ezeknek hála a film a továbbiakban reklámmentesen és legálisan lesz letölthető és élvezhető. A film előtt lejátszott reklámbevételeket az nCore a film készítőinek szánja, cserébe azért, hogy Ők pedig megosztották az alkotásukat az nCore közösségével. Ha ez így működőképes lehet, mindenki nyerni fog. A filmkészítők extra bevételhez, új közönséghez és rajongókhoz juthatnak, a torrentezők pedig exkluzív tartalmakhoz. A filmek egyébként a torrent közönség számára megszokott módon több méretben / minőségben kerülnek fel, melyek között megtalálható lesz a full hd is. A következő alkotás Vágvölgyi B. András Kolorádó Kid című filmje lesz.

via nCore blog / vs.hu