Ki korán kel, aranyat lel – tartja a mondás. Ez esetben ugyan aranyat nem, de érdekes dolgot találhatott pár nappal ezelőtt, aki reggel fél 6 körül már az nCore oldalán ténfergett kávézás közben. A pletykák szerint ugyanis rövid ideig új hír volt olvasható, miszerint már sms-ben is lehet támogatni az oldalt!

A hír, mint kiderült, természetesen nem igaz. Böngészhetünk órákon át, a már megszokott paypal támogatáson kívül semmilyen egyéb opciót nem fogunk találni.

Az egyik fórum topikban található pár hozzászólás azoktól, akik tényleg látták a hírt és nem értik, mi van, de sajnos ott választ nem kaptak, csupán annyit, hogy az a topik nem ennek boncolgatására való. Hogy melyik lenne az illetékes topik, arra nem kaptak választ az érdeklődők.

Mi azonban kaptunk választ, és meg fogtok lepődni, mi történt! Kb. semmi, legalábbis semmi olyan, ami korábban nem történt volna, vagy ne történhetne meg bármikor bárkivel. Az oldalt úgymond “feltörték(illetve inkább kihasználtak egy sebezhetőséget) és kirakták a hírt az sms támogatásról, ami természetesen egyáltalán nincs és nem is lesz az nCore-on. Egy itteni komment szerint a dolog hátterében ugyanakkor az áll, hogy éppen 40 sms-nyi pénzre volt szükségük a srácoknak, ezért volt kint csak rövid ideig a hír. Összeesküvés elméleteket lehet gyártani, legtöbbjükről még ki is derül, hogy igaz, de néha a legegyszerűbb megoldás a valós. Persze az, hogy ki kinek hisz, kivel elfogult, mit tud elképzelni imádott oldaláról, és mennyire biztos a hitében, mindenkinek a magánügye. Lehet róla beszélgetni, valóban eszméket cserélni, de vitatozni erről nem érdemes, ezt tudjátok.

Az eset másik fele pedig, hogy hogyan reagálja le a staff a dolgokat. Épkézláb ember, aki kicsit is fogékony mindenféle hipotézis kitalálására, gyanúsnak tartja, ha semmi reakció nincs egy “ekkora horderejű” dologra. Pedig az nCore-tól megszokhattuk, hogy nem szokták fűvel-fűval megosztani, hogy mit miért csinálnak. Ha szeretjük az oldalt, akkor ezt is el kell fogadnunk. Most szerencsénk volt, elmondták mi történt, hiszen annyira semmiség az egész, hogy egyszerűbb egy bugról beszámolni, mint hogy mindenféle hülyeséget találjanak ki az emberek.

Ennyi hát a “nagy sztori”, mindenki megnyugodhat. Az oldal az eddigi támogatási módszernél többre nem vágyik, a hibákat próbálják gyorsan javítani, és nem óhajtanak mindenféle jöttmentekkel – akik pl. a cookie-lopástól érzik magukat keményfiúnak – a kelleténél többet foglalkozni. (A cookie-lopást az nCore és a többi oldal érdekében nem részletezzük.)