Nyoma veszett a világ egyik legnagyobb tárhely oldalának, a Videomega-nak. A feltöltők eközben dühöngenek, ugyanis az oldal jutalékot fizetett a nézettség alapján, de az átutalások is elmaradoznak a leállás óta. Az oldal tulajdonosa elérhetetlen.

A peer-to-peer szolgáltatások mellett a tárhely oldalaknak is nőtt a népszerűségük az elmúlt időszakban. A Megaupload/Megavideo és a Rapidshare megszűnése több tárhely szolgáltatót is meghátrálásra késztetett. De ami az egyiknek kockázat, az néhány másik szolgáltatónak lehetőség.

A megszűnések ellenére néhány oldal továbbra is aktív maradt, ilyenek például a Rapidgator, 4share vagy az Uploaded. De van még egy oldal amelynek megugrott a népszerűsége, és a nagyoktól eltérően, csendben, radar alatt tevékenykedtek tovább.

A Videomega.tv 2012 közepén jelent meg mint egy sima tárhely oldal. Az Alexa weboldal rangsoroló szerint a 472. legnépszerűbb oldal a weben, ez szép eredmény négy év alatt. De a siker ellenére úgy tűnik nincs minden rendben az oldal körül.

Egy héttel ezelőtt a Videomega nyitólapja egyszerűen eltűnt. A látogatók egy üres oldalt találnak csak, így semmilyen tartalom nem elérhető a számukra és a feltöltők sem tudnak feltölteni semmit. Számtalan felhasználót bosszantott ez a rejtélyes megszűnés, de leginkább a feltöltők ezreinek okoztak problémát, akik rengeteg anyagot tároltak a szolgáltatónál.

Mint megannyi hasonló oldal, a Videomega is partnerprogramot kínált a feltöltőknek, amellyel jövedelemre tehettek szert. Mindezt sokkal lazább szabályokkal kínálta mint a Youtube, ami szintén fizet a feltöltőknek a népszerű videók után.

Ez nagyon népszerűvé tette a weboldalt, hiszen így a Videomega-n tárolt anyagokat csak linkelni kellett egy weboldalra, így növelve a látogatottságot. A bevétel 50 dollártól pár ezer dollárig is felkúszhatott.

Több feltöltő is beszámolt arról hogy a Videomega rendszeresen fizetett, legalábbis eddig. Egy névtelenségbe burkolózó feltöltő elmondta, több mint 1000 dollárral tartozik neki az oldal, míg másoknak több-száz dollárral.

A leállás előtt 50 dollárról 100-ra emelték a kifizetési limitet, ami annak lehetett az előjele, hogy az oldal meg fog szűnni, és a kisebb bevételű partnereket nem akarják kifizetni.

Az oldal  tulajdonosa rendszeresen elérhető volt Skype-on, azonban a leállás előtti hétvégén pár percig még elérhető volt, azóta eltűnt. Az oldal vagy nem fogad, vagy pedig figyelmen kívül hagyja a kapott emaileket. A Torrentfreak kérdései is megválaszolatlanok maradtak.

Néhány videó érdekes módon mégis elkezd betölteni annak ellenére, hogy a főoldal látszólag halott. Kéri az Ad-block kikapcsolását, majd egy ál-videólejátszó jelenik meg, ami egy trükkös hirdetés, és egy külső weboldalra mutat.

Rejtély hogy mi történt az oldallal és az adminnal. Nem érkeztek hírek rendőrségi rajtaütésről és jogvédő, kalózellenes figyelmezetetésről sem. Látszólag minden ok nélkül, az egyik napról a másikra elérhetetlenné tette az oldalt a tulajdonos.