Az idén 10 éves EZTV folyamatos hackertámadások nyomására úgy döntött felhagy tevékenységével. A támadok az elmúlt hetekben teljesen átvették a csapat domainjei felett az irányítást, és az ő nevükben terjesztik a torrentjeinket, amelyeknek a minősége és megbízhatósága megkérdőjelezhető.

Az EZTV nem egy release group volt, hanem más, scene groupok által készített releaseket tették fel torrentre, általában kicsomagolva. Volt saját portáljuk is, de a nagyobb publikus oldalakra is kitették a torrenteket. Az EZTV által seedelt torrentek általában garantáltan jó minőségűek voltak, ki voltak csomagolva, és sok seederrel rendelkeztek. Így érhető miért volt népszerű a csapat a publikus torrent oldalakat használók körében.

A nagyobb problémák tavaly kezdődtek, amikor a Pirate Bay szerverivel együtt az EZTV gépeit is lefoglalták egy nagyszabású razzia keretében. Ebből a pofonból még felállták, majd idén tavasszal újabb támadás érte őket, akkor a portáljukat törték fel hackerek. A biztonsági réseket nem sikerült megfelelően befoltozni, továbbra is sokat küszködtek az oldallal.

Közben egy másik jellegű támadást is kaptak, kijátszották alóluk a domaint a csalók különböző trükkök segítségével. Az évek óta működő .it domaint először felfüggesztették pontatlan információk miatt, majd amikor a regisztrátor újra engedélyezte azt, a domain már a csalók birtokában volt. Ehhez még EZCloud LIMITED nevű céget is regisztráltak a támadók, tehát nem kicsiben csinálták. Az EZTV közben már a .ch címre költözött, de sokan nem tudtak a domain frissítésről, így már a felhasználók nagy százalékát át tudták verni a csalók.

A következő lépésben megszerezték a .se domaint is, és rajta keresztül a csapat vezetőjének NovaKing-nek az emailjéhez is hozzá tudtak férni. Innen már nem volt visszaút, gyors jelszócserékkel elvágták a csapatot a domainektől. A TorrentFreak-nek az EZTV egyik tagja elmondta, megtehetnék hogy újraindítják az oldalt, de már nem tervezik, a sok probléma megölte a korábbi lelkesedést.

Az EZTV oldalai továbbra is működnek, de oda már nem a korábbi EZTV tölti fel a torrenteket, így érdemes kerülni. A nagyobb publikus indexelő oldalak felfüggesztették a korábbi EZTV fiókokat, és jelzik a felhasználóknak, hogy csalókkal lehet dolguk. Az EZTV kiesése persze nem jelenti a torrentezés végét, csak lehet kicsit nehezebb lesz beszerezni a megszokott sorozatokat.

(via torrentfreak, hwsw.hu)