Végre vége a nyári uborkaszezonnak, és újra élvezhetjük a top amerikai sorozatokat. Észrevehető, hogy hosszú volt a kihagyás, és erős a felhozatal, hiszen több torrent oldalon az aktivitási (illetve letöltési) listákat a sorozatok vezetik.

Nincs ez nálunk sem másképpen, a bH-n a 3 legjobban seedelt torrent jelenleg (17:13) sorozat. Ezek pedig az itthon is igen nagy népszerűségnek örvendő Heroes első két évadnyitó része és a Prison Break legújabb évadának friss epizódja (az itthon “Szökés” néven futó sorozatból Amerikában már 5 rész kijött a negyedik évadból). A letöltések alapján egyébként azt mondhatjuk, hogy itthon az abszolút kedvenc a Prison Break, hiszen a 10 legtöbbet letöltött sorozatból 7 PB, 2 Lost és egy Heroes részt találunk. Ráadásul a bűvös epizódonkénti 3000 letöltési számot eddig csak a Szökés 5 része tudta abszolválni – és 2 közel van hozzá.

A tv-t nézni tehát már jó ideje nem “gagyi” és “béna”, sőt inkább trendi. Iszonyatos pénzeket ölnek bele egy-egy sorozat látványvilágába (és sok minden más részébe), de ez meg is látszik. Az is erre utal, hogy lassan az Emmy díjátadó köré is hasonló felhajtást kavarnak, mint az Oscar esetében. A top sorozatok 3-4 de akár 5 évadokat is megélnek, és a nézőszám nem csökken számottevően. Érdekes, hogy a friss Knight Rider első része is belefért a top 10 legjobban seedelt tv torrentek közé.


(top 10 sorozat letöltési számok alapján)

A három kedvenc (ismét a letöltési számokból!) itthon tehát a Prison Break, Lost és a Heroes.  Melléjük még a Stargate Atlantis és Dr. House zárkozhat fel. Bár mind a Szökés, mind a Lost már negyedik évadjukat tapossák, a letöltők mégsem unják meg és rettentő kíváncsiak az új részekre.

Érdekes, hogy a bH mellett még az nCore az egyetlen olyan tracker, ahol a külföldi sorozatokat nagy számban töltik le (gyk. többen mint a bH-n, köszönhetően a nagyobb létszámnak és a freeleecheknek).  De a helyzet hasonló a bH-as arányokhoz. Az nCore-on a top 10 letöltött sorozatból 6 Prison Break (és ebből egy kivétellel az összes az új, negyedik évad epizódjai).


(top 10 sorozat letöltési számok alapján)

A dobogóra még a Heroes és a Lost fér fer az nCore-on is. Meglepő viszont, hogy hazai Showder Klub is igen jó eredménnyel szerepel itt. Tehát mégis léteznek még csodák, és készülnek minőségi műsorok Magyarországon is – csak van, aki nem ismeri fel, pl. a tv2, aki a Beugró-tól megvált. De szerencsére az m1 felkarolta (talán az online petíció nyomására).