Egy nevetséges, de ugyanakkor pofátlan hirdetést talált a BlogPirate egy hirdetési oldalon. A GetAFreelancer oldalon bárki jelentkezhet az “Uploading Fake Torrents” munkára.

Azzal tisztában van mindenki, hogy a kalózellenes szervezetek, és a médiaipari vállalatok korábban is foglalkoztak ilyen dolgokkal. A hibás, hamis torrentek feltöltésétől azt várták, hogy majd megroggyan a BitTorrentes hálózat, és mindenki filmeket és zenéket fog venni. Természetesen nem ez történt, hiszen az ilyen szemét feltöltések privát oldalakra el sem jutnak, a public trackereken pedig szinte azonnal kiszűrik őket, hála a közösségnek.

A GetAFreelancer.com oldalon március 3-án hozták létre az “Uploading Fake Torrents” munkát:

Looking for people to upload popular movie torrents
I will provide the names
Ok so basically you will upload Movie torrents that are new and with popular tracker names like Axxo , HDTV and others
I need only serious people who are willing to make a great job

Ha eltávolítanák az oldalt, itt a reggeli képernyőkép:

fake_shot

Igazán kíváncsi vagyok, hogy vajon ki és mennyiért vállalja majd el a munkát (ha nem távolítják addig el) és hogy a hirdetés feladója – csebastian – valami magányos harcos, vagy pedig a nagy médiavállalatok egy katonája…

A munka egyébként sokakat érdekel, és van aki már 25 dollárért is elvállalná a hamis torrentek készítését.

A Torrentz.com például kizárólag megbízható torrentoldalak RSS-ét használja, így biztosítja a felhasználókat, hogy csakis kiváló minőségű torrentek között keres. A VerTor pedig egy kifejezetten olyan publikus oldal, amelynek tartalmát a staff ellenőrzi.