A RARBG valószínűleg az egyik legnagyobb olyan BitTorrent oldal, amiről legtöbbünk nem is hallott még. A BREIN – az egyébként már többször emlegetett -, holland kalóz ellenes szervezet intézkedéseinek hatására az oldalnak az utóbbi időben akadtak gondjai Hollandiában.

A BitTorrent trackernek több mint 100 ezer felhasználója van, amelynek nagy része bolgár. A RARBG kb. 12 hónapja indult el, és azóta meglehetősen kinőtte magát, több mint 50.000 torrent található az oldalon, és havonta egymilliónál is több egyéni látogatóval rendelkezik. A RARBG-t Bulgáriában hostingolták az első időkben, de gondjaik akadtak a helyi rendőrséggel, így váltottak végül a holland LeaseWeb-re.

A költözés hatására az oldal tulajdonosai nemzetközibbé tették az oldal, aminek jó hatása lett a forgalomra, jelenleg több mint 185 ezer seedert és 178 ezer leechert számol a tracker.

Persze a népszerűségnek van hátránya is, hiszen nem csak a felhasználók, hanem a kalóz ellenes szervezetek is felfigyeltek az oldalra. Ez így is lett, a BREIN erős nyomást fejtett ki a LeaseWeb-re, így a RARBG hamarosan kézhez is kapta a LeaseWeb figyelmeztetését, hogy vagy maga állítja le az oldalt 48 órán belül vagy a LeaseWeb teszi meg.

A LeaseWeb és Hollandia korábban biztonságos helynek számított, ha valaki torrent oldalt akart üzemeltetni, de az utóbbi időben ez a BREIN hatására erősen megváltozott.

A site-on egyébként sok torrent, és sok jó ötlet van. Megtalálható rajta a már magyar trackerekről jól ismert ajánló rész, és egy igen komoly katalógus, ahol a fent lévő filmek műfaj alapján vannak besorolva, és igen sok extra információval vannak kiegészítve. Emellett egy részletes mozi és tv műsor is van az oldalba építve.

A RARBG így kénytelen volt ismét költözni, és továbbállni a biztonságos Svédországba, ahol vélhetően jó ideig nem lesz gondja a hatóságokkal.

(via torrentfreak)