Egy hosszabb leállás, és jókora botrány után újra elérhető a Majomparadé. Tegnap este már éledezett az oldal, elindult a tracker, lehetett a korábban letöltött torrenteket seedelni, leechelni – már ha átírtuk a trackert.

Nem lustálkodtak az emberek az oldalon, ugyanis nagyjából ma hajnali egykor a teljes oldal elérhetővé vált bárki számára, ráadásul megújult köntösben (fixme). Az oldal jelenleg még elég döcögősen, lassan megy, reméljük, csiszolnak rajta.

Nem kerülhette el a magyarázkodást a staff a jelszó szivárogtatás témában. Megerősítették, hogy valóban tőlük kerültek ki az adatok, és azok tényleg belépési adatok voltak. Amit korábban sejtettünk, illetve hallani lehetett, az is igaznak bizonyult történetesen, hogy egy – korábban az oldalon dolgozó – “jóakaró” fejlesztő jóvoltából kerültek illetéktelen kezekbe az adatok.

A hibát beismerték, szánják-bánják, megkövetik magukat. A hónap végéig freeleechet tartanak, és minden torrentet duplán számolnak el. Én a magam részéről igazán remélem, hogy egy jó darabig most nem lesznek újabb botrányok, gondok az oldal körül, hanem nyugodtan tud tovább működni.