A Demonoid, amely az egyik legnagyobb általános tracker volt, jó ideje gondokkal küszködik. A jog – és érdekvédők már kontinenseken át üldözték az oldalt, amely végül békére talált. Majd beütött a gond, komoly hardvermeghibásodás érte a site-ot, és még logisztikai gondjuk is volt.

Most végre ismét üzent a Demonoid staff a külvilágnak. Korábban csak azt erősítették meg, hogy adatvesztéssel egész biztosan kell számolni, ráadásul nem érik el azt az embert, aki tudna rajtuk segíteni. A hosszú hallgatás után pár napja megtörte a csendet az oldal és a tracker elkezdett újra működni. Ez is nagy dolog, hiszen a Demonoid trackere nyitva áll a külső torrentek előtt is. Szükség is volt már a jó hírre, hiszen már elkezdődtek a pletykák az oldal jövőjével kapcsolatban. Ilyen pletyka például az, hogy a Demonoid nem indul újra, viszont jövőre, 2010-ben egy új oldallal jelentkeznének.

A staff most minden megbízhatatlan információt cáfol, frissítették az oldalra kiírt dolgokat! Többek között biztosítanak mindenkit, hogy a Demonoidnak nincs semmilyen külső információs oldala, se Facebook, se Twitter. Ezeket az oldalakat csak a rajongók készítik, semmi közük nincs az oldal vezetéséhez.
Friss információval is szolgálnak: az oldal kódjának egy része törölve lett, de már folyamatban van az újraírás.

Az oldal elindulása már küszöbön van. A staff hozzátette, azon vannak, hogy minimalizálják az adatvesztés mértékét.