Már számtalan tanulmány, kutatás, és kimutatás igazolta azt a tényt, amit jogvédők és a médiavállalatok ügyvédei nem akarnak meghallani. A legjobb vásárlók, fogyasztók továbbra is a kalózok, a p2p-t gyakran használó emberek.

Az aktuális tanulmányban véletlenszerűen kiválasztott átlagos (18 és 44 év közötti) internetfelhasználókat hasonlítottak össze a Vuze felhasználóival. Az eredmény nem meglepő. A fájlcserélő program hívei sokkal több pénzt költenek a tradicionális média termékeire, és a szórakoztató elektronikai eszközökre.

Összesen 34 százalékkal mennek többet moziba a p2p felhasználók, és szinten 34 százalékkal több DVD-t vesznek, mint az átlag netező. Ezen felül 24%-kal több filmet kölcsönöznek, nagyobb arányban rendelkeznek HDTV-vel, és egyéb új generációs szórakoztató eszközökkel.

vuze_stat

Na most akkor miért is üldözik a fájlcserélőket a hollywoodi kiadók, filmkészítők? Amikor egyértelműen látható, hogy sokkal többet mennek moziba, több pénzt költenek DVD vásárlásra és kölcsönzésre. Na és sokkal több pénzt ruháznak be a házimozi összeállítására is.

(via adage)