Az NBC elég érdekes lépésre szánta el magát. Azért, hogy “védje” a tartalmát a fájlcserélőktől csak bizonyos tartalmakat tesz elérhetővé az interneten. Így várhatóan csak az összefoglalókat, a curling és a jégkorong mérkőzéseket fogja online sugározni.

Ezzel a stratégiával az adások online továbbítását szeretnék megakadályozni. A 2008-as nyári olimpiai játékok során az NBC szerint számtalan jogsértést követtek el a netezők, annak ellenére, hogy a tévétársaság emberei készültek a dologra. A sok illegális anyag miatt úgy gondolják, hogy rengeteg nézőt, és így pénzt veszítenek.

Persze nem tudom, hogy mit gondolnak, a scene releasek vajon csak az internetről származhatnak? Mert valahol le kell adni azokat az adásokat, és ha ezt kábeltv-én adják le, ugyanúgy fel tudják venni a kalózok. Sőt legtöbb esetben ilyenkor még jobb minőséget érhetnek el (nem valószínű, hogy az online stream HD minőségben fog történni).

A csatorna munkatársai, sőt szakemberei viszont a hírek szerint az olimpia ideje alatt folyamatosan figyelni fogják a fájlmegosztó oldalakat, és megpróbálják blokkolni a feltöltött anyagok elérését. Továbbá az NBC megállapodott a népszerű streamelő oldalakkal (Ustream és Justin.tv), hogy ők is figyeljék saját weboldaluk  tartalmát, és töröljék a tiltott tartalmakat.

Az NBC egyik embere, Rick Cotton elmondta, hogy tudják, nem lehetséges megszüntetni az internetes kalózkodást. Erre a fent vázolt megoldást találták ki, azaz gyengébb minőségben kevesebb tartalmat közvetítenek, és arra törekednek, hogy azt a kalózok minél nehezebben érjék el.

(via hent)