Úgy tűnik, ilyen is van. Az AFACT (Australian Federation Against Copyright Theft) elvesztette azt a pert,  melyet az iiNet nevű szolgáltató ellen indított. A bíróság kimondta, hogy a szolgáltató nem felelős az előfizetők által elkövetett szerzői jogsértésekért, ám az AFACT az utasítás ellenére sem hajlandó fizetni a perköltséget.

Az AFACT több hollywoodi stúdiót is képviselt az ügyben (Universal, Warner Bros, Sony Pictures, Twentieth century Fox, Disney, Seven Network, stb), akik sérelmezték, hogy  az iiNet nem állította le a a BitTorrenten, jogvédett anyagokat megosztó előfizetőket.  Sajnos, (mármint az ő szemszögükből) a pert elvesztették, így a perköltséget, számszerűleg 5.7 millió ausztrál dollárt kéne kicsengetni. Ám ehhez már nem fűlik a foga a díszes társaságnak, inkább újra a bíróságra veszik az irányt, hogy elkerüljék a súlyos pénzösszeg kifizetését.

Ha jól értelmezem Rebecca Tabakoff, AFACT szóvivő szavait, akkor azt sérelmezik, hogy a szolgáltató elismerte, hogy előfizetői szerzői jogokat sértettek, később azonban már azt vallották, hogy nem. Ezt azonban a későbbiekben sem sikerült alátámasztaniuk, ezért nem érzik jogosnak, hogy minden perköltséget ők fizessenek. Pedig a képlet nagyon egyszerű jogi perek esetén: aki veszít, az fizet.

Az iiNet szerint, mivel az AFACT vesztett, őket illetik a költségek.

Nem kértük, hogy bepereljenek. Ők jöttek, bepereltek és vesztettek, szóval nem értem, miért nekünk kellene fizetnünk bármilyen jogi költségüket. – mondta Michael Malone vezérigazgató.

Szóval a világ és a kalózellenes szervezetek mit sem változtak, rettentő vastag a bőr az arcukon és nagyon akarnak vigyázni a pénztárcájukra. Jó hír azonban, hogy néha a jog azért ellenük dolgozik, így talán legközelebb előbb meggondolják, érdemes-e kockáztatni.

(via torrentfreak)