A Blockbuster videó kölcsönzőlánc vezetője szerint a moziipar kapzsisága az, ami az innováció útjában áll, ugyanis amíg a stúdiók csak a profitot számolgatják és nem nyitnak az online üzleti lehetőségek felé, addig maguk akadályozzák a fejlődést.

Mindenképpen fontos megjegyezni a tényt, hogy az “állandóan működő kalózkodás” ellenére a filmstúdiók nagyon nagyokat kaszálnak a mozi bevételeket tekintve. Ugyanakkor a kölcsönzők és egyéb részei az iparnak csak küszködnek, ám ezért maguk a stúdiók a felelősek.

Idén januárban a Warner Bros kijelentette, hogy az új dvd-ik nem kölcsönözhetőek a Netflix online rendszeréből a kiadást követő első hónapban. Mindezt a dvd eladások növekedésének reményében követték el… Ám nyilván visszafelé sül el a dolog, hiszen ez csak a kalózkodást segíti elő, nem a többlet dvd eladást a Netflix számára.

A stúdiók azonban figyelmen kívül hagyják az összes piaci jelet, és az új technológiák alkalmazása helyett idióta megszorításokat tesznek bevételeik növelése érdekében.

A zene stúdiók mohósága sem múlt el észrevétlenül, legalábbis Paul Uniacke, a Video Ezy és a Blockbuster videókölcsönző lánc vezetője számára. Szerinte a kapzsiság az oka, hogy a stúdiók visszatartják az online keresletet azzal, hogy őrületes pénzeket követelnek a streamekért is.

Paul szerint az egyetlen dolog, ami egyelőre védi a filmstúdiókat attól, hogy a kalózkodás legyőzze őket – akárcsak a zenemogulokat a digitális letöltés -, az pedig a fájlméret.

A stúdiók olyan mértékben szeretnék kontrollálni az embereket a media befogadását illetően, hogy az már az innovatív kiskereskedők számára ellehetetleníti a termék eladását, ami pedig megint csak a kalózok malmára hajtja a vizet. Így megölik a saját és rengeteg kereskedő üzletét, miközben a kalózokat okolják a veszteségért.

A fogyasztók persze rém egyszerű igényekkel rendelkeznek: kényelem, elérhetőség, és jó minőség megfelelő áron. A stúdiók azonban mindennek teljesen az ellenkezője felé tartanak azzal, hogy ragaszkodnak a régi idők üzletéhez, amellyel viszont védhetik a monopóliumaikat.

Végezetül itt egy egyszerű ábra, amely egyszerre ironikusan és látványosan megmutatja, hogy miért favorizálhatják az emberek a hamis dvd-ket az eredetiekkel szemben.

hamis_vs_eredeti

(via torrentfreak)