Bomba hír: a Coldfusion Magyarország Kft. egyik tulajdonosát, K. Balázst keresték a keddi warez razzia során a fővárosban. A jól ismert warez / spammer cég emberét eddig még nem tudták kézre keríteni. Egyes hírek szerint külföldre távozott.

Kicsit fura, hogy eddig tartott a rendőrségnek rájönni, amiről itt és a Spamwikin már hónapok óta írunk. A Karib-tengeri szigetvilágban bejegyzett offshore cég végül nem tudott kibújni a felelősség alól. A CFM, és utódja a Kileen Kazakhstan Kft. jól ismert a hazai netezők körében. Spam, smsweb. Ez a két kulcsszó. A hazai warezspam jelentős részét a CFM hálózatából továbbították, már jó ideje. Később, amikor megalakult a Kileen Kazakhstan Kft., folyamatosan próbálták az egészet a friss cég nevén bonyolítani.

A céget még tavaly júliusban hozta létre a kedden keresett K. Balázs és a feltehetően őrizetbe vett W. Norbert. Nem sokkal ezek után az ügyvezető posztjára egy ukrán állampolgár került. Több gyanús elem van még. A Kileen Kazakhstan többségi tulajdonosa egy, a Dominikai Köztársaságban bejegyzett offshore cég, a Kileen International Limited.

K. Balázs ennek a cégnek a nevére próbálta átírni 2008. októberében a CFM egyik IP-címtartományát (amelyből gazdagon jöttek a spam-ek), ám ezt a RIPE NCC (európai IP-tartományok kezelő szervezet) megtagadta, és visszaállította az eredeti állapotot.

Kedden, ahogy írtuk, több szervert lefoglaltak az Alfa épületben Pesten, és most már biztos, hogy az a bizonyos ember akit kerestek K. Balázs volt. Emellett még hat személyt vittek be kihallgatásra, köztük a netes világban szintén jól ismert  W. Norbertet, aki hivatalosan a Kileen Kazakhstan Kft. egyik tulajdonosa. Bővebb tájékoztatást várhatóan holnap ad ki a rendőrség.

Aki még emlékszik a bH tavalyi domain mizériára, ott is felmerült a CFM neve, és később pedig világossá vált, hogy a cégnek köze volt ahhoz, hogy a bittorrent tracker több domainjét is elvesztette. (A tx.hu-t önkényesen elvette, és saját warez oldalára irányította, az ath.cx-et pedig fake spam segítségével jelentette fel – irónikus.)

9:27 – Egyes – hivatalosan meg nem erősített – információk szerint W. Norbert-en kívül még H. Ferenc (Feree), K. Csaba (netware), B. Béla (bessenyib), és egy “cowa” becenevű illető is érintett lehet az ügyben.

18:30 – Belső információk szerint a CFM-et rendesen kipakolták, gyakorlatilag üresek a polcok.

19:30 – Megerősítést nyert, hogy jelentős számú gépet vittek el a helyszínről. Több mint 30 számítógépről van szó. Nagyrészt olyanokat, amelyekre nem volt szerződés, kétes volt a szerződés, vagy gyanúsan sok adattárolóval rendelkezett.

(A post folyamatosan fog frissülni)

(via index.hu)