Nem tudni, hogy a tegnapi pesti razzia hatása, vagy pusztán egyszerű technikai probléma, de több magyar tracker sem elérhető. A legnagyobb űrt talán a kétes hírű, ám jelentős forgalommal bíró Independence hagyta maga után. Emellett még több kisebb-nagyobb tracker hallgat.

Az Indep, amely a 2008-as nagy magyar tracker összehasonlításon a harmadik helyen végzett, ma hajnal óta nem elérhető, így talán a razziához kevésbé köthető.  Az Indepen a tavalyi év végén már majdnem 70 ezer felhasználó volt, és ha jól rémlik, a napokban már 80 ezer regisztrált felhasználója volt az oldalnak. Bár a híre nem a legjobb – SMS-es dolgok -, ennek ellenére aki ezekkel nem foglalkozik, annak jó bázis lehet a maga nemében.

Az Indep mostohatestvére, az InDeep sem megy, és ennek a társoldalai sem (BitLove, BitMusic). A netware-közeli oldalak szintén a napokban csendesedtek el, és nincs hivatalos / félhivatalos információ, hogy “gépátadás” vagy valami egyéb technikai (vagy jogi) gond hátráltatja az oldalakat. Abban egyébként lehet valami, hogy az említett oldalakhoz kivétel nélkül köthető SMS-es regisztráció, és további SMS-es funkciók. Így akár az is lehet, hogy valaki megunta, hogy az oldalak jelentős pénzt is generálnak, nem csak hálózati forgalmat, és feljelentés lett a dologból.

A BeLoad sem megy, de ha hihetünk az információknak, akkor őket tényleg csak technikai gond terheli, és ha minden igaz pénteken már el is startol az oldal új erőforrásokon.

Talán a razzia hatása, talán a bH-án és az nCore-on (ahol egyébként meglett a fél millió peer) véget ért freeleech miatt, de minden esetre szemmel látható, a BIX forgalma nem éppen csúcsra járatott, ez leginkább a Deninetes grafikonon látható. Már tegnap is jelentősen visszaesett az átmenő forgalom, a mai napon pedig majdnem hogy csak félgőzzel döcög.

bix_apr_15

BIX

deninet_apr_15

Deninet